Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ζημιές από βροχοπτώσεις στο Κεντρικό Πήλιο και επιπτώσεις κορωναϊού
Ζημιές από βροχοπτώσεις στο Κεντρικό Πήλιο και επιπτώσεις κορωναϊού

Ζημιές από βροχοπτώσεις στο Κεντρικό Πήλιο και επιπτώσεις κορωναϊού

Επικοινωνία ΥΠΕΣ Π. Θεοδωρικάκου με τον δήμαρχο Π. Κουτσάφτη

Την στήριξη της κυβέρνησης στη νέα δοκιμασία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ο οποίος πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, διαβεβαίωσε ο Εσωτερικών  Τάκης Θεοδωρικάκος στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον δήμαρχο Παν. Κουτσάφτη.

Ο , έχοντας ενημερωθεί από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ  για τις νέες ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τηλεφώνησε στον Κ. Κουτσάφτη προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση των προβλημάτων και να δηλώσει τη στήριξη της κυβέρνησης στη νέα δοκιμασία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Παράλληλα, έγινε στον κ. Θεοδωρικάκο ενημέρωση για τα προβλήματα που προκαλούν στην τοπική οικονομία τα διοικητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και στις επιπτώσεις τους και στα οικονομικά του Δήμου.

“Το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργού και η βούλησή του να σταθεί η Κυβέρνηση αρωγός στην νέα μεγάλη προσπάθεια του Δήμου να κρατήσουμε και πάλι όρθια την περιοχή, μας οπλίζει με περισσότερη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε κι αυτή την πρόκληση.

Αύριο Δευτέρα, όπως συμφωνήσαμε, τονίζει ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, θα βρίσκονται στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών λεπτομερείς εκθέσεις με τα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία φαινόμενα και τις ιεραρχημένες δράσεις οι οποίες απαιτούνται άμεσα.

Υπήρξε η δέσμευση του κ. Θεοδωρικάκου για άμεση έκτακτη ενίσχυση του Δήμου μας. Επίσης ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κων. Αγοραστό, ο οποίος με την αεριφερειάρχη Μαγνησίας  Δωροθέα Κολυνδρίνη, βρίσκονται στο πλευρό μας με όλες τους τις δυνάμεις.

Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, δίνουμε έναν ακόμη σκληρό αγώνα με συμμάχους την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το πολιτικό προσωπικό του νομού μας, με φορείς, με την κοινωνία σύσσωμη.

Παραμένουμε ενωμένοι, δυνατοί.

Μένουμε εδώ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.”

Αποκλεισμένοι επί τρεις μέρες βρίσκονται 20 κάτοικοι του οικισμού Οβριός, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσε η έντονη και συνεχής στην περιοχή.

Ο  πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου,  Γιάννης Δελετζές, είπε ο δρόμος που έκλεισε λόγω των κατολισθήσεων, δεν κατέστη εφικτό, να αποκατασταθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση δε που είχε, ο Δήμος πρόκειται να αποστείλει εντός της ημέρας, μηχανήματα για να αποκαταστήσουν μερικώς την βατότητα του δρόμου.

Τόσο σήμερα, όσο  και τις προηγούμενες δυο μέρες, το Τ.Σ. και ο κ. Δελετζές προσωπικά, φρόντισε για την προμήθεια των κατοίκων του οικισμού σε είδη ανάγκης, όπως φάρμακα και τρόφιμα, μεταβαίνοντας στην περιοχή, με τα πόδια, από ένα σημείο και μετά.

Στον «αέρα» τρία α λόγω καθίζησης 

Εν τω μεταξύ  στην περιοχή Πουρίου τρία α βρίσκονται στον «αέρα» εξαιτίας καθιζήσεων που έχει υποστεί το έδαφος.

Τα προβλήματα στατικότητας των τριών αυτών σπιτιών ξεκίνησαν να δημιουργούνται κατά τις ισχυρές επίσης βροχοπτώσεις του 2018, ωστόσο συνεχώς επιδεινώνονται ύστερα από κάθε , μέσα στα δύο αυτά χρόνια. Μάλιστα, το ένα από τα τρία σπίτια έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατεδαφιστέο.

Οι ιδιοκτήτες του ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει στην κατεδάφισή του, καθώς δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο σχετικό κόστος για αυτό και ζητούν την στήριξη της πολιτείας.

Αίτημα για  

Αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για καταρχήν του Δήμου με ποσό περί στις 500.000 – 600.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, απέστειλε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, ανέφερε ότι στην περιοχή καταγράφεται ρεκόρ βροχόπτωσης και ποσότητας νερού.

“Τα προβλήματα διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ύδρευσης, αποχέτευση, αγροτικοί δρόμοι. Προβλήματα, από κατολισθήσεις, σημειώθηκαν στο Πουρί, όπου έχουμε ζημιές σε κανα 2-3 σπίτια στις αυλές και πεζούλια” επεσήμανε και ευχαρίστησε τον υπουργό, τον κρατικό μηχανισμό, τους βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας κι όλους όσοι  συνδράμουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

“Στόχος είναι να έχουμε ασφαλή πρόσβαση. Ζητάμε την ανοχή των πολιτών και την προσοχή τους” ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση