Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ζάεφ: «Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία»
Ζάεφ: «Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία»

Ζάεφ: «Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία»

«Σήμερα περνάμε σε ένα πλήρως ανοιχτό πεδίο για οικονομική συνεργασία που δεν έχουμε ακόμα διερευνήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ,  κατά τον χαιρετισμό του στο πρώτο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και θα είναι ξεχωριστή για τις επόμενες γενιές επισημαίνοντας ότι «η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει την θέληση να χτίσουμε καλές γειτονίας».

Είπε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, , προχώρησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και ζήτησε από τους να αναλογιστούν πώς είναι σήμερα τα πράγματα και πώς θα μπορούσαν να είναι, καθώς και να εργαστούν για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην της Βόρειας Μακεδονίας» και πρόσθεσε: «Η της Βόρειας Μακεδονίας απέκτησε έναν πιστό φίλο στο ΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».«Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να απολαύσουν τους καρπούς αυτής της φιλίας», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε το γεγονός ότι ο είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως τη χώρα του μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της και σημείωσε πως μια φορά κάθε χρόνο θα πραγματοποιούνται διακυβερνητικές σύνοδοι Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 140 Ελληνες συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Τσίπρας: Ανοίγουμε τον δρόμο για ένα μέλλον συνανάπτυξης

«Στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα της οικονομικής συνεργασίας των χωρών μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για ένα μέλλον συνανάπτυξης και φιλοδοξούμε αυτός ο να αποτελέσει οδηγό για την επίλυση και άλλων κρίσεων», τόνισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου. Μιας συμμετοχής που, όπως τόνισε, μαρτυρά ότι στον πραγματικό κόσμο και την πραγματική οικονομία υπάρχει δίψα για να έρθουν οι δύο χώρες πιο κοντά.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη ότι ο ίδιος και ο κ. Ζάεφ βρέθηκαν μπροστά σε σημαντικά διλήμματα, αλλά τα ξεπέρασαν και, όπως πρόσθεσε, δεν πίστευαν ότι πριν έναν χρόνο θα βρίσκονταν σε αυτό το σημείο. «Αποδείξαμε ότι η περιοχή των Βαλκανίων δεν παράγει μόνο αδιέξοδα», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια «πατριωτική συμφωνία και για τις δύο πλευρές».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση