Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υψηλό το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε Σκόπελο και Αλόννησο
Υψηλό το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε Σκόπελο και Αλόννησο

Υψηλό το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ξεπερνούν τ δύο εκτομμύρια οι στις υποδομές της Σκοπέλου από την παγωνιά και τα χιόνια των προηγουμένων ημερών σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση.
Τα τεχνικά δελτία θα ετοιμαστούν την ερχόμενη εβδομάδα για να αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο. Στην Αλόννησο η αποτίμηση των ζημιών θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα καθώς τα χιόνια δεν έχουν ακόμη λιώσει στον ορεινό όγκο ενώ συνεχίζονται με πυρετώδης ρυθμούς οι εργασίες κοπής των πεύκων που έχουν πέσει και των ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Χρ. Βασιλούδης, σε 500.000 εκτιμώνται οι ασφαλτοστρώσεις που έχουν καταστραφεί σε δρόμους του νησιού, ενώ ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει ετοιμάσει το τεχνικό δελτίο για τον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου Γλώσσας όπου το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ.
Επιπλέον σε 100.000 ευρώ εκτιμώνται οι στο δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης. Δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί οι ζημιές στις καλλιέργειες καθώς τώρα οι παραγωγοί κάνουν τις δηλώσεις στο δήμο για να επιληφθούν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ.
Στην Αλόννησο τρία συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την κοπή κλαδιών ή και ολόκληρων πεύκων που έχουν καταστραφεί από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στο νησί την περίοδο του χωνιά. Επιπλέον στο νησί εργάζονται και συνεργεία της για τις αποκαταστάσεις των ζημιών στο δίκτυο.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, η αποτίμηση των ζημιών σε δρόμους  στο νησί θα ξεκινήσει μόλις λιώσουν τα χιόνια. Σήμερα στο νησί έφθασε γεωολόγος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να κάνει αυτοψία σε τρία σημεία στα λιμάνια του Πατητηρίου και Βότση, όπου έπεσαν δένδρα και αποκολλήθηκαν εδάφη.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση