Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υψηλό το φρόνημα όσων παρήλασαν σήμερα στην παραλία του Βόλου
Υψηλό το φρόνημα όσων παρήλασαν  σήμερα στην παραλία  του Βόλου

Υψηλό το φρόνημα όσων παρήλασαν σήμερα στην παραλία του Βόλου

Παρουσία της υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα η για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του “ΟΧΙ” στο Βόλο, υπό ελαφρά βροχόπτωση κατά διαστήματα, αλλά το φρόνημα όσων παρήλασαν ήταν υψηλό.

Στις 11.30 το πρωί κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων, ενώ κατά την διάρκεια της κατάθεσης, λόγω λάθους, ο γραμματέας της Ν.Ε. Κ. Βογιατζής, κατέθεσε το στεφάνι της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ένωσης να καταθέσει το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια παρέλασαν πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης, πρόσκοποι, αστυνομία και στρατός, ενώ σχηματισμοί ελικοπτέρων από την 1η ΤΑΞΑΣ, καθώς και η Αργώ,   εμπλούτισαν την .

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού Ιγνάτιος, δήλωσε ότι η σημερινή της πατρίδας μας είναι μια γιορτή ενότητας που μας θυμίζει ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και πρόσθεσε: «Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα σε αυτή την κρίσιμη εποχή που γύρω μας υπάρχει φωτιά πολέμου. Νομίζω ότι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε ο καθένας για την πατρίδα μας, είναι να κρατήσουμε ακλόνητη την ενότητα της πατρίδας μας. Η ενότητα δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν ελεύθερο λαό».

Η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ανέφερε ότι οι κράτους – εκκλησίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή φάση ενώ συνεχάρη όλους όσοι διοργάνωσαν και συμμετείχαν στην παρέλαση.
«Γιορτάζουμε μία από τις πιο λαμπρές γιορτές της νεώτερης ιστορίας μας. Τιμούμε τους προγόνους μας που με πίστη στις αξίες και στα ιδανικά της πατρίδας μας, είπαν το ηρωικό ΟΧΙ κι αντιστάθηκαν σε κάθε έννοια βίας και ρατσισμού και φασισμού. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην επιτρέψουμε να αμφισβητήσει κανένας τα εθνικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδα μας. Το οφείλουμε στους που έγραψαν το έπος του ‘40. Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα» είπε η υφυπουργός.

Η κα. Χρυσοβελώνη ρωτήθηκε και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και σημείωσε: «Η κυβέρνηση θα βγει αλώβητη. Είναι ενωμένη. Έγινε μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί για να μπει τέρμα στην ανομία που επικρατούσε 27 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Βγήκε μία απόφαση που είναι δεσμευτική, αλλά δικαιούμαστε να την κρίνουμε και προχωρούμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Την Δευτέρα δίνουμε ευκαιρία σε όλα τα κόμματα να πράξουν το καθήκον τους, για την συγκρότηση του ΕΣΡ, διαφορετικά θα είναι έτοιμη η νομοθετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δοθούν προσωρινές άδειες.

Το τζάμπα τελείωσε, η ανοχή τελείωσε. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να είναι συνεπείς στο δημόσιο όπως οι Έλληνες πολίτες και η κυβέρνηση θα το πετύχει».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε ότι «οι χαρούμενες φυσιογνωμίες των παιδιών έδωσαν το μήνυμά τους κι ήταν σαφές. Ήταν το μήνυμα της λεβεντιάς της αυτοπεποίθησης της εθνικής αυτογνωσίας. Αν παρατηρούσατε τα πρόσωπα των παιδιών και τη δύναμη που παρήλαυναν ήταν μήνυμα χαρά,ς αισιοδοξίας, ένα ευοίωνο σημάδι των δύσκολων καιρών που περνούμε, ότι θα πρέπει οι επετειακές μέρες να γίνονται δίαυλοι ς μηνυμάτων χαράς, ομόνοιας, ειρήνης και δημοκρατίας. Πρέπει αυτές οι μέρες να αποκτήσουν μήνυμα ουσίας, που θα μεταλαμπαδεύσουν αρχές για τις νέες γενιές».

Να σημειωθεί ότι φέτος -για πρώτη φορά- απείχαν οι ανάπηροι πολέμου από την παρέλαση, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Κουτσός «οι ανάπηροι πολέμου είναι εγκαταλελειμμένοι αντί να μας προσέξουν. Γιατί αυτή την ημέρα ήμασταν στο μέτωπο, αντιμετωπίσαμε την και Γερμανία. Ήμασταν ενωμένοι. Απέχουμε γιατί μας έχουν εγκαταλείψει, αντί να μας φροντίσουν. Μας έκοψαν επιδόματα και συντάξεις. Ένα επίδομα που παίρναμε δε μας το έχουν δώσει».

Tέλος η Κίνηση πολιτών ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Εξώσεις έκανε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της Παρέλασης, αναρτώντας σχετικό πανό στη γέφυρα , στο “κορδόνι”.
parelasi2816-11parelasi2816-4-1
parelasi2816-116parelasi12parelasi2816-96parelasi2816-75parelasi2816-60parelasi2816-35
argwelikoptera
plistiariasmoi

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση