Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Υποτροφίες σε 15 φοιτητές από την ΕΒΟΛ
Υποτροφίες σε 15 φοιτητές από την ΕΒΟΛ

Υποτροφίες σε 15 φοιτητές από την ΕΒΟΛ

Παρουσία του μητροπολίτη και του περιφερειάρχη

Υποτροφίες σε 15 φοιτητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ευρύτερης περιοχής μοίρασε σήμερα ο  Αγροτικός Σύλλογος Βόλου και η ΕΒΟΛ ,  σε εκδήλωση που έγινε  το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνατίου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, εκπροσώπων της τράπεζας και συνεταιριστών, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν οι υποτροφίες, των πρωτοετών φοιτητών και των γονέων τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος είπε ότι ένας μικρός συνεταιρισμός, που στην περίοδο της κρίσης, αναπτύσσεται συνεχώς, εκτός από τις καλύτερες τιμές που δίνει Πανελλαδικά στους κτηνοτρόφους για το γάλα, βοηθάει και την κοινωνία, με χορηγίες που αφορούν στην υγεία,  όπως ασθενοφόρα,  ιατρικά μηχανήματα (δωρεά στο Νοσοκομείο), την κοινωνία με τις διατακτικές που δίνει σε άπορους με τη συνεργασία της Εκκλησίας, αλλά και τα παιδιά με τις υποτροφίες που δίνει κάθε χρόνο.

Μάλιστα ευχαρίστησε την Εκκλησία και την Περιφέρεια για τη συνεργασία και ευχήθηκε ο συνεταιρισμός να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα, για να μπορεί να βοηθάει, ενώ ευχήθηκε στους φοιτητές υγεία και καλή πρόοδο.

 

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος είπε ότι η συνεταιριστή οργάνωση της ΕΒΟΛ, μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει μεγάλο και καλό όνομα σε όλη την Ελλάδα, με τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει. «Το καλό γίνεται και κοινωνικό έργο που προσφέρεται με ανιδιοτέλεια εκεί που υπάρχουν ανάγκες»,  ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος,  τονίζοντας  πως η υποτροφία  είναι ένα σημαντικό δώρο στα παιδιά, που θα τα βοηθήσει να σπουδάσουν χωρίς το άγχος και την αγωνία.

«Η ενότητα μπορεί να παράγει έργο, αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Κρατήστε γερά τον συνεταιρισμό και τους αγρότες που κρατούν στα χέρια τους τη γη και την πατρίδα μας», προέτρεψε ο Μητροπολίτης.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχάρη την ΕΒΟΛ  επισημαίνοντας ότι αντιστέκεται παραγωγικά και ποιοτικά, διατηρώντας την ενότητα και σώζοντας την τιμή του συνεταιριστικού κινήματος, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις και τον πρόεδρο Νικήτα Πρίντζο, που δεν ξεχνάει την κοινωνία που στηρίζει τη βιομηχανία και της επιστρέφει μέρος της προσπάθειας που γίνεται.

«Η ΕΒΟΛ επενδύει στα παιδιά, δίνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και σοβαρότητας ότι βοηθάει σε μια δύσκολη στιγμή και το μήνυμα στις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας να κάνουν την υπέρβαση της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Από  την πλευρά της , η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι η έκφραση συγκίνησης των γονέων και χαμόγελων των παιδιών τα λέει όλα και η κίνηση αυτή του συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια, είναι μήνυμα ζωής για όλη την κοινωνία, σε μια εποχή που το έχει ανάγκη, ενώ δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης και στα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

  • Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο - https://t.co/2T2CdbJM2n -

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο “Παντελής Μαγουλάς” - https://t.co/5ps9z63p7p -

"Αλιεύοντας" την είδηση