Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποτροφία του «Στ. Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές για να μείνουν στην Ελλάδα
Υποτροφία του «Στ. Νιάρχος» σε  μεταδιδακτορικούς φοιτητές για να μείνουν στην Ελλάδα

Υποτροφία του «Στ. Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές για να μείνουν στην Ελλάδα

Υποτροφία- κίνητρο για την παραμονή νέων επιστημόνων στη χώρα, προκειμένου να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, παρέχει  το  Ίδρυμα  «Σταύρος Νιάρχος» σε 20 μεταδιδακτορικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τρία χρόνια.Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό 1.350 €/μήνα, ενώ 400€/μήνα θα διατεθεί σε κάθε μεταδιδάκτορα για την προμήθεια των απαραίτητων αναλωσίμων για τις ανάγκες της έρευνας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν  σε σημερινή στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος, του Π.Θ. και φοιτητών.

Η εκπρόσωπος του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ρόζαλιν Μπένζαμιν,ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «ενίσχυση και επανεκκίνηση των νέων», ύψους 100 εκ. € επιπλέον των δωρεών του Ιδρύματος, αποφασίστηκε να υποστηριχτούν 11 ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με σκοπό την ενίσχυση του τομέα της έρευνας στην Ελλάδα και του περιορισμού της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό.

«Μ’ αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πάνω από 200 μεταδιδακτορικούς Πανελλαδικά, να συνεχίσουν τις σπουδές και την έρευνά τους. Ευελπιστούμε μέσα απ’ αυτή την πρωτοβουλία, πέρα από τον άμεσο αντίκτυπο της δωρεάς, να καταφέρουν να προσεγγίσουν και άλλους πόρους από Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε να έχει μια διάρκεια και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρύτανης του Π.Θ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών χαρακτήρισε μεγάλητη σημερινή ημέρα , για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διότι -όπως εξήγησε-μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων με τα στελέχη και  τη διοίκηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, «καταφέραμε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο, μέσα στο οποίο το Ίδρυμα επιχορηγεί το Π.Θ. με το ποσό του 1.350.000 € που θα διατεθεί αποκλειστικά σε μεταδιδακτορικές υποτροφίες».

Ο κ. Μαμούρης είπε ακόμη  ότι οι υποτροφίες θα δοθούν σε νέα παιδιά που θέλουν να μείνουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να συνεργαστούν με ερευνητικές ομάδες και να δώσουν τα «φώτα» τους, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο ανταγωνισμός του Π.Θ. Όπως  διευκρίνισε , οι υποτροφίες αφορούν  όλο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων του Πανεπιστημίου, χωρίς περιορισμούς. Από τον τομέα της αγροδιατροφής, της υγείας, των κοινωνικοπολιτιστικών και οικονομικών επιστημών, καθώς και της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο αντιπρύτανης τόνισε ότι θα ακολουθήσει και άλλη σειρά υποτροφιών  από το Ίδρυμα Νιάρχος, με συνεργασίες σε πολλά επίπεδα, άλλων δραστηριοτήτων.

Στην παραβρέθηκαν οι αντιπρυτάνεις του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, Θανάσης Σφουγγάρης και Ιωάννα Λαλιώτου, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” Ρόζαλιν Μπένζαμιν, του Τμήματος διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Προγραμμάτων και Κατερίνα Αλεξανδρίδη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και οι μεταδιδακτορικοί φοιτητές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση