Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπόθεση Γεωργούλη: «Για βαριά αδικήματα και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές αρχές»
Υπόθεση Γεωργούλη: «Για βαριά αδικήματα και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές αρχές»

Υπόθεση Γεωργούλη: «Για βαριά αδικήματα και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές αρχές»

Η προσωποποιημένη καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- τον χρόνο πλησίον της καταγγελλόμενης πράξης.

Αντίθετα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε αναφέρει ότι «η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη»

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες, λίγη πριν γίνει η επίσημη από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και, αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική και εκκαθάριση, τότε ζητούν την άρση της ασυλίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία ενημερώθηκα χθες. Αν είχα ενημερωθεί πρωτύτερα, σας βεβαιώνω ότι θα πρότεινα αμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες», σημείωσε ακόμη.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του Αλ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις (στην οποία αναφέρθηκε το πρωί και ο του ΣΥΡΙΖΑ, ), ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Επειδή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη, όταν ακούστηκε κάτι αόριστο, να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, ο τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ «έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του».

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέρει η σχετική , με τον ίδιο να κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία».

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;»

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η έα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Γεωργούλης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Εγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η .Δ.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αφορά ποινικά αδικήματα»

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη», υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση Γεωργούλη. Προσθέτει μάλιστα ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις, παρά μόνο ο ίδιος».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει στο σχόλιό του ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών, έπειτα από καταγγελία που έγινε το 2020.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές», επισημαίνει.

Επικρίνει έντονα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Υπάρχει, όμως, πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει στο σχόλιό του πως «απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα με τις οποίες το θύμα, εδώ και τόσο καιρό, χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση