Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου παρά τα κρούσματα κορωναϊού
Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου παρά τα κρούσματα κορωναϊού

Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου παρά τα κρούσματα κορωναϊού

Προβληματισμένο εμφανίστηκε το προεδρείο του .Τ. της στη Μαγνησία μετά τις σημερινές συναντήσεις   με εκπροσώπους γιατρών και προσωπικού του οσοκομείου .

Το “”παραμένει υποστελεχωμένο και αυτή την περίοδο της πανδημίας με τα κρούσματα να πληθαίνουν καθημερινά και τους γιατρούς να εκφράζουν την αγωνία τους.

«Δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς και υποστελεχωμένα νοσοκομεία δεν μπορεί να γίνει όπως και χωρίς διάγνωσης του κορωναϊού», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υγείας, Παύλος Μαλινδρέτος. «Πρέπει να κινητοποιηθεί η άμεσα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος».

Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία του καθώς πολλοί συνάδελφοί του, βλέποντας αυτή την κατάσταση, αποχωρούν από το επάγγελμα, μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. «Μέχρι τώρα οι προσπαθούσαν να καθίσουν παραπάνω, αλλά αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες και δυσχέρειες στην εκτέλεση  των καθηκόντων τους» εξήγησε.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο 14 παθολόγοι καλούνται να καλύψουν δύο παθολογικές κλινικές και ένα Τμήμα COVID-19 στο 5ο Νοσοκομείο της χώρας.
«Και νοσηλεύουμε ασθενείς με κορωναϊό. Αλλά πως να νοσηλεύσεις χωρίς γιατρούς καθώς οι ίδιοι καλούνται να καλύψουν το ΤΕΠ, το Τμήμα κορωναϊού και τις δύο παθολογικές;»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία Φ. νσταντινίδης επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα άκουσε σήμερα από εργαζόμενους, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς. «Κλινικές που υπολειτουργούν, κλινικές που λείπει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και στους ανθρώπους που εκπροσωπούμε, τους εργαζόμενους υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης στο νοσοκομείο. Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα μέτρα της. Δεν μπορεί κάποιος να έχει μια πάθηση και να ψάχνει ειδικότητες στη Λάρισα. Τα νούμερα που μας αναφέρθηκαν είναι πολύ χαμηλά. Και υπάρχει γενικότερο πρόβλημα απαξίωσης της δημόσιας υγείας» είπε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση