Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποψήφιος δήμαρχος Ν. Πηλίου ο Μιχάλης Μιτζικός
Υποψήφιος δήμαρχος Ν. Πηλίου ο Μιχάλης Μιτζικός

Υποψήφιος δήμαρχος Ν. Πηλίου ο Μιχάλης Μιτζικός

Στη διαδικασία για την επιλογή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου για το Δήμο Ν. Πηλίου από την ομάδα αντιπολίτευσης και της τοπικής ΔΗΜΤΟ, που συνεδρίασε τέσσερις φορές γι’ αυτό το σκοπό, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» και υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.

Μάλιστα τόνισε πως η συνέντευξη ήταν απαραίτητη για να παρουσιάσει τα όσα διημείφθησαν χωρίς κρίσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές που τον αφορούν, ενώ αύριο Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στην Αργαλαστή, του επικεφαλής της μειοψηφίας στο Ν. Πήλιο Απ. Διανέλλου, όπου θα είναι και ο ίδιος παρών.

«Θώρησα χρέος απέναντι στους δημότες να καταθέσω τα γεγονότα όπως έγιναν για να σταματήσουν οι διαρροές και τα παραπολιτικά για το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Μιτζικός κι εξήγησε ότι έλαβε πρόσκληση σε ένα άτυπο όργανο δημοτικών συμβούλων της τοπικής ΔΗΜΤΟ και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ν. Πηλίου. Εκεί είπε ότι εάν η παράταξη θεωρεί ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του συνδυασμού, μπορούν να το συζητήσουν και θα το κάνει. «Στο Νεοχώρι έχω τα κτήματά του, πηγαίνω εκεί 10 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο μου, έχω επαφές και γνωρίζω τα προβλήματα. Δεν είμαι ξενόφερτος, όπως λένε αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τι διαδικασίες είπε ότι τις ξεκίνησαν τα ίδια τα όργανα, ενώ ο έτερος ενδιαφερόμενος επιζητούσε να γίνει ψηφοφορία, ενώ ο ίδιος ζητούσε και εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους να συμφωνήσουν.
«Αυτό το άτυπο όργανο συνεδρίασε τέσσερις φορές εκ των οποίων τρεις στο Volos Palace και μία φορά στην Αργαλαστή. Δεν πίεσα κανέναν, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση το οργάνου και τελικά την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ψηφοφορία και μου ανακοινώθηκαν αυτά που γνωρίζετε» είπε ο υποψήφιος και πρόσθεσε: «μερικοί παίρνουν τον λόγο τους πίσω. Δεν ζήτησαν να υπογράψουμε χαρτιά και να βγάζουμε φωτογραφίες. Η άλλη πλευρά (ο κ. Παρησιάδης) και όσοι τον στήριξαν, θα μπουν στο ψηφοδέλτιο, κάτι που για τον ίδιο ήταν προϋπόθεση της διαδικασίας και τελικά συμφωνήθηκε.Πάμε μαζί, ενωτικά, συντεταγμένα, συγκροτημένα και με πρόγραμμα. Έχω την εμπειρία μου σε πιο περίπλοκα προβλήματα, έχω την όρεξη να τρέξω ένα δυνατό και τίμιο προεκλογικό αγώνα».

Για το ότι η ΝΟΔΕ Μαγνησίας δεν έχει εκφραστεί υπέρ του, ο Μιχ. Μιτζικός απάντησε ότι με τους δημοτικούς συμβούλους και τη ΔΗΜΤΟ αποφάσισαν να δημιουργηθεί μια αυτοδιοικητική παράταξη, οι προθέσεις του είναι καθαρές και είναι καιρός να σταματήσουν όσα λέγονται …υπογείως και το θέμα είναι να συγκεντρωθούν τα πιο ικανά στελέχη που έχουν όρεξη να προσφέρουν.
«Δεν γνωρίζω αν η ΝΟΔΕ λέει ότι δεν τηρήθηκεη διαδικασία. Αυτό που έγινε ήταννα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα και η ΔΗΜΤΟ και να αποφασίσουν για μένα», τόνισε .

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην παράταξη «Δύναμη Βόλου», της οποίας ηγείται στο Δήμο Βόλου, λέγοντας ότι είναι η μόνη, μαζί με τη ΛΑΣ, που εξακολουθούν να δίνουν αγώνα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών που αποχωρούν όταν διαφωνούν. ” Η παράταξη θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους και θα τιμήσει το 13,25% των πολιτών που την εμπιστεύτηκε στις εκλογές” ανέφερε ενώ για το ότι η Ν.Δ. πήρε την απόφαση να στηρίξει άλλο πρόσωπο για το δήμο Βόλου σημείωσε: «Τις αποφάσεις τις σέβομαι και δεν είναι ώρα να κάνω κρίση τώρα, θα τα πω στα κομματικά όργανα».
Τέλος διευκρίνισε πως όταν τον Φεβρουάριο 2014 είχαν ανακοινωθεί άλλες υποψηφιότητες και η ΝΔ ήθελε κάποιον να ηγηθεί στο Δήμο Βόλου, πρόταση δεν έκανε ο ίδιος, αλλά πρώην υπουργός «ώστε να έχουμε σίγουρη την είσοδό μας και να είμαστε συσπειρωμένοι στο δεύτερο γύρο. Πάνω από το προσωπικό μου συμφέρον ήταν η παράταξη. Μου ζητήθηκε να ηγηθώ του συνδυασμού και δεν έκανα πίσω, με όλα τα εμπόδια, μπήκα μπροστά και έφερα με μεγάλο αγώνα το τίμιο αυτό αποτέλεσμα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση