Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποπαραλλαγή «Όμικρον 2»: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα
Υποπαραλλαγή «Όμικρον 2»: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Υποπαραλλαγή «Όμικρον 2»: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Τ δύο πρώτ δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής «Όμικρον 2» εντοπίστηκαν στην .

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για «εισαγόμενα» περιστατικά, τα οποία εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «» την τελευταία εβδομάδα.

Αναφερόμενος στην εν λόγω υποπαραλλαγή νωρίτερα, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι «είναι αρκετά νωρίς», καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Επισήμανε πάντως ότι τα προσφέρουν ήδη κάλυψη κατά 91% από την Όμικρον.

Από πλευράς του, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ιάννης Πρασσάς, συνέστησε να μην δημιουργηθεί πανικός και συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει.

Εξήγησε ότι με την Όμικρον «φανήκαμε κάπως τυχεροί», καθώς μέσα στους άπειρους συνδυασμούς εξαπλώθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος. Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί αναμένουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να εμφανιστούν πιο μολυσματικές .

«Είναι ένα σενάριο το οποίο είναι πολύ πιθανό να το δούμε στις παραλλαγές που θα προκύψουν, -γιατί σίγουρα θα προκύψουν και άλλες παραλλαγές. Και καθώς θα εμβολιαζόμαστε, χτίζουμε την πληθυσμιακή αυτή , ο ιός θα ψάχνει διαρκώς τρόπους να ξεγλιστρά από τα αντισώματα», τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση