Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ
Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ

Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ

Υπόνοιες  για πέμπτο κρούσμα του ιού της ς Η1Ν1 στο Βόλο και συγκεκριμένα  για έναν 50χρονο που μεταφέρθηκε πριν τρεις μέρες στο του με λοίμωξη του αναπνευστικού όπου  νοσηλεύονταν.

Ο παρουσίασε  επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “υ”.

Έχουν ληφθεί από τον ασθενή και απεστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του ιού της ς Η1Ν1 ή όχι.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εάν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι νοσεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 θα πρόκειται για πέμπτο κρούσμα στον Βόλο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Ν.Β. και των Κέντρων Υγείας του Νομού, Παύλος Μαλινδρέτος, η πλειοψηφία των ανθρώπων που νόσησαν από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά δεν ανήκαν και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εν προκειμένω ο 50χρονος δεν είναι καπνιστής, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας, πλην ενός άσθματος που ελέγχει με τα απαραίτητα   και ζει υγιεινά. «Το εμβόλιο καλό θα είναι να γίνεται από τη στιγμή που υπάρχει, αλλά δεν αποτελεί  την απόλυτη προστασία» εξήγησε ο .

 

Εγκαίνια δύο Τ.ΟΜ.Υ στη Μαγνησία από τον αναπληρωτή γ.γ. του υπουργείου Υγείας

Σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στην πόλη του Βόλου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια λειτουργίας δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας: της Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού (επί της οδού Ιωλκού 408) στις 17:30 και της Τ.ΟΜ.Υ Ν. Αγχιάλου (επί της οδού 30η Ιουλίου) στις 19:00.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση