Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ
Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ

Υπόνοιες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης στο ΑΓΝΒ

Υπόνοιες  για πέμπτο του ιού της ς Η1Ν1 στο Βόλο και συγκεκριμένα  για έναν 50χρονο που μεταφέρθηκε πριν τρεις μέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου με λοίμωξη του αναπνευστικού όπου  νοσηλεύονταν.

Ο ασθενής παρουσίασε  επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αχιλλοπούλειου”.

Έχουν ληφθεί δείγματα από τον ασθενή και απεστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για του ιού της ς Η1Ν1 ή όχι.

Τα αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εάν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι νοσεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 θα πρόκειται για πέμπτο κρούσμα στον Βόλο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Ν.Β. και των Κέντρων Υγείας του Νομού, Παύλος Μαλινδρέτος, η πλειοψηφία των ανθρώπων που νόσησαν από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά δεν ανήκαν και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εν προκειμένω ο 50χρονος δεν είναι καπνιστής, δεν αντιμετωπίζει άλλα προτα ς, πλην ενός άσθματος που ελέγχει με τα απαραίτητα φάρμακα  και ζει υγιεινά. «Το καλό θα είναι να γίνεται από τη στιγμή που υπάρχει, αλλά δεν αποτελεί  την απόλυτη προστασία» εξήγησε ο .

 

Εγκαίνια δύο Τ.ΟΜ.Υ στη Μαγνησία από τον αναπληρωτή γ.γ. του υπουργείου Υγείας

Σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στην πόλη του Βόλου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια λειτουργίας δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας: της Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού (επί της οδού Ιωλκού 408) στις 17:30 και της Τ.ΟΜ.Υ Ν. Αγχιάλου (επί της οδού 30η Ιουλίου) στις 19:00.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση