Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπόμνημα της Δευτεροβάθμιας για την βοήθεια μαθητών με προβλήματα διαβίωσης
Υπόμνημα της Δευτεροβάθμιας για την βοήθεια μαθητών με προβλήματα διαβίωσης

Υπόμνημα της Δευτεροβάθμιας για την βοήθεια μαθητών με προβλήματα διαβίωσης

Υπόμνημα στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες με αφορμή το νέο περιστατικό μαθητή Λυκείου του Βόλου που ζει στην ανέχεια και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τέσσερις μήνες, υπέβαλλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το υπόμνημα απευθύνεται στις υφυπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαρίνα και τους βουλευτές ς του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο, Μάκη Μπαλλή, της Δ Χρ. Μπουκώρο και του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, με το οποίο ζητάει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, για τον περιορισμό του φαινομένου το οποίο δεν τιμά καθόλου την μας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Σωκράτη Σαβελίδη, αφορμή για το υπόμνημα αποτελεί ο εντοπισμός νέου περιστατικού μαθητή σχολείου περιοχής ευθύνης μας με πρόβλημα διαβίωσης, η οποία συνιστά τροχοπέδη στην παρακολούθηση των μαθημάτων και στη σχολική του επίδοση, και επομένως επηρεάζει καθοριστικά ολόκληρο το μέλλον του.

«Η Διευθύντρια του Σχολείου και ο Διδασκόντων με τη συνδρομή πολιτών και κυρίως με τη της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, και υπερβαίνοντας εαυτούς, χειρίζονται το θέμα προς στιγμήν αποτελεσματικά, θέτοντας ως προτεραιότητα την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του μαθητή», τονίζεται στο υπόμνημα.

Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια, σε μια ευνοούμενη πολιτεία δεν πρέπει να βασιζόμαστε στη εννοούμενη υπέρβαση των καθηκόντων των εκπαιδευτικών ούτε στη φιλανθρωπία των πολιτών.

«Πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις που θα λειτουργούν προστατευτικά για τους μαθητές οι οποίοι τελικά είναι τα αθώα θύματα της οικονομικής κρίσης καλύπτοντας τόσο τις διαβωτικές τους ανάγκες όσο και τις εκπαιδευτικές», επισημαίνεται στο έγγραφο και ζητείται να ενεργήσουν για τον περιορισμό του φαινομένου το οποίο δεν τιμά καθόλου την μας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Δευτεροβάθμιας είχε στείλει ξανά , με αφορμή τρία περιστατικά μαθητών που ζούσαν με κομμένο ρεύμα, σε πλήρη ένδεια και άλλες δυσκολίες, και πρότεινε ενέργειες γενικών μέτρων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των μαθητών τα οποία θεωρούν ότι αποτελούν αντικείμενο ευρύτερης πολιτειακής μέριμνας:

Παροχή μαθητικού επιδόματος με σκοπό να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους οι μαθητές με διαβιωτική δυσχέρεια, στη χορήγηση του οποίου, για λόγους αντικειμενικότητας και διαφάνειας, θα πρέπει να εμπλέκονται οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και με ειδική μέριμνα, ώστε οι παροχές αυτές να μην αξιοποιούνται από τρίτους αλλά από τους ίδιους μαθητές.

Διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου ούτως ώστε να μην πραγματοποιείται διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και άλλων παροχών σε οικογένειες μαθητών.

Λήψη μέριμνας για την πλήρη σίτιση για όλους τους παραπάνω μαθητές, εντός του σχολείου τουλάχιστον.

Ειδική μέριμνα επιχορήγησης από το σχολείο του αντιτίμου για σχολικές δραστηριότητες των μαθητών, εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.

Πραγματοποίηση συχνής και εμπεριστατωμένης ς για τα δικαιώματα κοινωνικών παροχών τόσο των ίδιων των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση