Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπογράφηκε η σύμβαση ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας
Υπογράφηκε η σύμβαση ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας

Υπογράφηκε η σύμβαση ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της ηλεκτροκίνησης – Λάρισας ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και στον ανάδοχο του έργου ΙΝΤRΑΚΑΤ.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 67.000.000 ευρώ που με την έκπτωση του 37,4 % θα φθάσει και θα ξεπεράσει τα 42.000.000 ευρώ, το οποίο δίνει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη . Ο υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες και οι ποινές καθυστέρησης που προβλέπονται από τη σύμβαση είναι πολύ αυστηρές, δεδομένο που σημαίνει ότι το έργο θα υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Βίνης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης συνδέει και πάλι μέσω σύγχρονων υποδομών τον Βόλο με το εθνικό και ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου συνδέονται με τον σιδηρόδρομο οι δύο βιομηχανικές περιοχές του δίνοντας τεράστιο αναπτυξιακό πλεονέκτημα στη περιοχή και συμπληρωματικά με τα που έχουν ήδη εξαγγελθεί ξαναμπαίνει ο σιδηρόδρομος στο λιμάνι του Βόλου δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξή του.

Ο περιφερειάρχης ς  Κώστας Αγοραστός τόνισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου και από κοινού με τον βουλευτή Μαγνησίας επισήμαναν ότι πρόκειται για δύο αξιόπιστους φορείς τόσο για την ΕΡΓΟΣΕ όσο και για την ΙΝΤRΑΚΑΤ, ευχαρίστησαν δε ιδιαιτέρως τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ  Χρήστο Βίνη και τον αρόεδρο και μέτοχο της INTRAKAT   Δημήτριο Κούτρα ο οποίος είναι κατασκευαστής με τεράστια εμπειρία.

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Το έργο ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την υπογραφή της σύμβασης ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας.

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε – για άλλη μία φορά – προς αποσαφήνιση των γεγονότων σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης Λάρισας-Βόλου, για όσους θέλουν να ξεχνούν.

Επισημαίνουμε τα εξής:

Η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου είχε συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το έργο είχε εξειδικευθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού και η Διαχειριστική Αρχή είχε αποστείλει στην ΕΡΓΟΣΕ πρόσκληση για υποβολή αίτησης χρηματοδότησής του από πόρους του Προγράμματος.

Μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες ενέργειες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Μάκη Μπαλλή, Κατερίνας Παπανάτσιου, της τότε υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μαρίνας και την στήριξη του πρώην υπουργού κ. Σπίρτζη καθώς και του τότε γ.γ. Υποδομών κ. Βούρδα, η ΕΡΓΟΣΕ προέβη σε διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα-Βόλου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κανονικοποίηση της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλου.

Σε σχετικές συσκέψεις με τη συμμετοχή της πρώην υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. , φορέων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αποφασίσθηκε η προώθηση της υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης μαζί με την ταυτόχρονη παραλλαγή χάραξης της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου –ΒΙΠΕ Βόλου και αναβάθμιση της γραμμής στο τμήμα ΒΙΠΕ Βόλου-Βόλος.

Σε σχέση με το έργο της γραμμής Λάρισα-Βόλος η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ έγινε αποδέκτης αιτημάτων τοπικών φορέων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των οποίων οι φορείς αιτούνταν την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λατομείου έως το Βόλο επί της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, επαναφέροντας το χρόνιο αίτημά τους για παράκαμψη του οικιστικού ιστού της Ν. Ιωνίας μέσω της κατάργησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή αυτή. Υπενθυμίζεται ότι στα υπερεικοσαετή πλέον αιτήματα των φορέων της περιοχής δεν είχε ποτέ κανείς ανταποκριθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης (μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κ.λπ.) του ανωτέρω ευρύτερου έργου. Το γεγονός πως μετά από τρία χρόνια η κυβέρνηση της κατάφερε να προβεί στην υπογραφή της σύμβασης, κρίνεται από την τοπική κοινωνία κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ή όχι μιας και δεν ήταν ποτέ προεκλογική εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση