Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠ Yγείας δήμου Ρήγα Φεραίου και του σωματείου κινητικά αναπήρων «Iππόκαμπος»
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠ Yγείας δήμου Ρήγα Φεραίου και του σωματείου κινητικά αναπήρων «Iππόκαμπος»

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΠ Yγείας δήμου Ρήγα Φεραίου και του σωματείου κινητικά αναπήρων «Iππόκαμπος»

Την 04-12-2016 και ώρα 12.30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Πεζόδρομο του Βελεστίνου, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» με σκοπό τη συλλογή πλαστικών καπακιών από μέρους του ΚΕΠ Υγείας μέσω φορέων, συλλόγων, σχολείων και δημοτών και την παράδοση τους στο Σωματείο για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Ήδη με την υπογραφή του Συμφώνου το Σωματείο δώρησε στο ΚΕΠ Υγείας ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου. Της υπογραφής προηγήθηκαν ομιλίες από τον  Αθανάσιο Κωτούλα, σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και από την  Θεοδώρα Μπριάζνα, κοινωνική λειτουργό.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης,   Κίτσιος Γεώργιος, ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Νασίκας Δημήτριος, ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας, δημοτικός σύμβουλος,  Σκρίμπας Ιωάννης και ο πρόεδρος του Σωματείου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»,  Μπέλλος Πέτρος.

Μήνυμα χαιρετισμού απέστειλε ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Μεϊκόπουλος Μιχ. Αλέξανδρος.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύτιμη συνεισφορά της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι διέθεσαν ειδικό για την παραλαβή των πλαστικών καπακιών από το Δήμο διά του εκπροσώπου τους εθελοντή, Βασίλειο Ηλιόπουλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος, Λουφόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου,  Παπατόλιας Γεώργιος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς και συντονιστής του ΚΕΠ Υγείας,  Χασιώτη Αντωνία, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σχολείων, φορέων και συλλόγων.

Ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου είπε: «Τα βήματα του ΚΕΠ Υγείας έως τώρα αποδεικνύονται μετρήσιμα και υπολογίσιμα με ουσιαστικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα σε τομείς της υγείας και της πρόληψης. Η συνεργασία μας με το Σωματείο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» αποτελεί ακόμη μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης όλων μας και στήριξης των ατόμων με διαφορετικές από εμάς ανάγκες που πολλές φορές αντιμετωπίζουν τη διάκριση και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας, δημοτικός σύμβουλος,   Σκρίμπας Ιωάννης επεσήμανε: «Συμπράττουμε σήμερα στον αγώνα των ατόμων με κινητική αναπηρία ως ελάχιστη συνεισφορά του ΚΕΠ Υγείας στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για καλές και ίσες συνθήκες διαβίωσης. Συμβάλλουμε στον εξοπλισμό αναπηρικών αμαξιδίων παραδίδοντας πλαστικά καπάκια από όλη την επικράτεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τοποθετώντας ειδικούς κάδους συγκέντρωσης, στέλνοντας και το μήνυμα της ανακύκλωσης, καθώς και συνέργειας στο έργο του σωματείου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Χρέος μας στα άτομα με κινητική αναπηρία να δημιουργήσουμε και να διαφυλάξουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άρτιας και ισότιμης πρόσβασης σε δομές του κράτους διότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ίσους μεταξύ ίσων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου σε όλους του Συλλόγους, φορείς, οικογένειες, , καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας για τη συλλογή πλαστικών καπακιών καταφέραμε όλοι μαζί να συλλέξουμε 117 σακούλες».

Ο πρόεδρος του Σωματείου “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”,  αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου  και τον κ. Σκρίμπα για την πρόταση συνεργασίας, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Σωματείου και των δράσεων που αναπτύσσει «Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» ιδρύθηκε στο Βόλο το 2009. Αποτελεί το μοναδικό, αμιγώς, Σωματείο Κινητικά Αναπήρων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί  μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) στην οποία μετέχουμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας με εκλεγμένους αντιπροσώπους και στις 3 βαθμίδες. Από το 2014 μετέχουμε και στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ).

Το Σωματείο μας, από τον Οκτώβριο του 2014, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών. Δύο χρόνια μετά, έχουμε καταφέρει, με τη βοήθεια όλων σας, να συγκεντρώσουμε πάνω από δέκα (10) τόνους πλαστικά καπάκια.Φροντιστήρια, , επιχειρήσεις, σύλλογοι, σωματεία, κοινωνικοί φορείς, , απλοί πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν την τόσο σημαντική δράση. Ο και ο ανθρωπισμός αποτελούν τους δυο τροχούς της κοινωνικής προσφοράς.

Για το σκοπό αυτό ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, σε μία κοινή δράση με κύριο άξονα την συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, αλλά και τη μύηση στην εθελοντική προσφορά και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, ορθοπεδικών ειδών ή άλλων βοηθημάτων που έχουν ανάγκη πρωτίστως τα μέλη μας, αλλά και συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2016 το Σωματείο μας προχώρησε στην παράδοση δύο (2) αναπηρικών αμαξιδίων στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λάρισας, κατόπιν σχετικού αιτήματος.Ενώ δύο ακόμη αναπηρικά αμαξίδια παραδώσαμε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου από καπάκια που είχαν συγκεντρωθεί από το ΕΕΕΕΚ Βόλου».

Τελειώνοντας, ευχαρίστησε και δημόσια την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και ιδιαίτερα τον Βασίλη Ηλιόπουλο, ο οποίος από το 2014, στο πλαίσιο συνεργασίας των 2 πλν, αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη και αρωγό.

Στο κάλεσμα της ς για συλλογή πλαστικών καπακιών ανταποκρίθηκαν με την προσφορά τους σε ικανοποιητικό αριθμό αποθεμάτων οι : 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, Λύκειο Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Νηπιαγωγείο Στεφανοβικείου, Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ», Σύλλογος Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη», Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, Θεατρική Ομάδα Δήμου Ρήγα Φεραίου, οικογένεια Σιουμουρέκη Γεωργίου, ψησταριά «ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ», καφέ-μπαρ «BARROCK», Ινστιτούτο Ομορφιάς «RETOUCHE» στον Βόλο και γυμναστήριο «GREAT» στον Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση