Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Υπογεννητικότητα στη Μαγνησία
Υπογεννητικότητα στη Μαγνησία

Υπογεννητικότητα στη Μαγνησία

Κατά 10% είναι μειωμένος  ο αριθμός των νηπίων και των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στις πρώτες τάξεις, σύμφωνα με τον  διευθυντή  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Γιώργο  Πολύζο.

Τόσο στο , όσο και στο Δημοτικό υπάρχει σταθερή μείωση του μαθητικού δυναμικού ανέφερε κι εξήγησε:  «Αν δούμε την πρώτη και έκτη τάξη φαίνεται μεγάλη διαφορά. Στην πέμπτη ή έκτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων έχουμε δύο ή τρία ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πρώτη τάξη, που έχουν ένα ή το πολύ δύο ».

Τα

Για τα 18 που μένουν με τους τους στις εγκαταστάσεις του Μόζα,  φοιτούν κανονικά στο 5ο Δημοτικό ενώ 18 νήπια από την ίδια δομή παρακολουθούν το , μέσα στην ίδια τη δομή.

Για τα περίπου εννιά (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού), που βρίσκονται με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο στην , ο κ. Πολύζος είπε ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν σε κάποιο σχολείο.

Επίσης έγινε γνωστό ότι η εταιρία που παρασκευάζει για τα προσφυγόπουλα, μετά από εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας προσάρμοσε τα γεύματά τους για να συνάδει με τις διαιτητικές και θρησκευτικές τους συνήθειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

  • Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/LWIUXS3do8 -

  • Επικοινωνία Αγοραστού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΠαλαιοφάρσαλοςΚαλαμπάκα - https://t.co/G8LZQIJ28H -

"Αλιεύοντας" την είδηση