Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Υποδοχή Σύριων μαθητριών στο 10ο Γυμνάσιο στο Σαμπάναγα
Υποδοχή Σύριων μαθητριών στο 10ο Γυμνάσιο στο Σαμπάναγα

Υποδοχή Σύριων μαθητριών στο 10ο Γυμνάσιο στο Σαμπάναγα

Δύο μαθήτριες από την Συρία που ξεκινούν τα μαθήματα στο Ελληνικό σχολείο υποδέχθηκαν σήμερα στις 3.30 το απόγευμα στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, στην περιοχή Σαμπάναγα,  εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Σωματείων και συλλογικοτήτων, μαζί με τους φορείς, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, καθώς και ο Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

Οι μαθήτριες έφτασαν στο σχολείο στις 3.30 το απόγευμα όπου τις υποδέχτηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης και Γιώργος Πολύζος, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Εσταυρωμένος», η διευθύντρια του σχολείου, εκπαιδευτικοί και συμμαθητές τους που τους δώρισαν από μια υδρόγειο σφαίρα και άλλα υλικά για το σχολείο.

Οι μαθήτριες θα εκπαιδευτούν και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αγόρασε ο Δήμος Βόλου για το σκοπό αυτό και εγκαταστάθηκαν στο 10ο Γυμνάσιο.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου στέκεται δίπλα στα του πολέμου, καθώς η Παιδεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων και στηρίζει, στο πλαίσιο ων αρμοδιοτήτων του,   με υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την ένταξη των παιδιών στο .

Η κα Μποντού εξέφρασε την ικανοποίησή της που ο Βόλος αποτελεί παράδειγμα πανελλαδικά, που δεν υπήρξαν επεισόδια και αντιδράσεις, διότι με τον διάλογο η τοπική αγκάλιασε το ευαίσθητο θέμα ένταξης των προσφυγόπουλων στο σχολείο και δεν υπήρξαν ρατσιστικές αντιδράσεις.

Η πρόεδρος της Διαλεχτή Τσιτούμη είπε ότι με τα του Γυμνασίου γίνεται πράξη το «κανένα έξω από το Ελληνικό δημόσιο σχολείο». Για την υποδοχή τόνισε ότι υπάρχει το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν να ενταχθούν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου και πως  το υπουργείο πρέπει  να εξασφαλίσει το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί «οπλίζουν» τους με συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και κυρίως του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην ανεκτικότητα, ώστε να απομονώσουν όποιες ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές, αντιλήψεις, κραυγές και δράσεις.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, υποδεχόμενος τις μαθήτριες είπε ότι τα Ελληνικά σχολεία είναι ανοιχτά σε όλο τον κόσμο, ότι έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα ίσα με τους Έλληνες .

Να σημειωθεί ότι  μαζί με τις δύο μαθήτριες από την Συρία  επρόκειτο να ξεκινήσει τα μαθήματα και ένα , αλλά τελικά επειδή τα άλλα αγόρια του κέντρου φιλοξενίας «Μόζας» είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και δεν το επιτρέπει η νομοθεσία, δεν πήγε στο σχολείο, γιατί δεν ήθελε να είναι μόνος με τα δύο κορίτσια.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση