Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποχρεωτικό τσιπάρισμα σκύλων στο Δήμο Βόλου
Υποχρεωτικό τσιπάρισμα σκύλων στο Δήμο Βόλου

Υποχρεωτικό τσιπάρισμα σκύλων στο Δήμο Βόλου

Σε διφορετική περίπτωση πρόστιμο κι ζώου

Διορία μέχρι τέλος Αυγούστου έχουν οι κάτοχοι σκυλιών του Δήμου Βόλου, προκειμένου να τα τσιπάρουν και να τα στειρώσουν ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλονται πρόστιμα και θα τους κατάσχονται τα ζώα τους.

Αυτό τονίστηκε στη μεσημεριανή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της αρμόδιας αντιδημάρχου Νατάσσας Μορφογιάννη, υπηρεσιακών παραγόντων και των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου.

Η κα Μορφογιάννη τόνισε ότι η ανοχή τελείωσε και πως μετά το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων και όσα δεν είναι τσιπαρισμένα θα οδηγούνται στο καταφύγιο.

Η ίδια εξήγησε ότι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ θα διανεμηθεί προηγουμένως ο δεκς που πρέπει να ακολουθεί ο κάτοχος σκύλου προκειμένου να τον διατηρεί και να μην δέχεται πρόστιμο, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των Τοπικών Ενοτήτων να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους της κάθε περιοχής.

Όπως διευκρινίστηκε θα γίνει ν τσιπάρισμα σκυλιών για όσους κατόχους έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ και αν περισσέψουν τσιπ θα δοθούν και για ζώα όσων έχουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έλεγχοι και στο δρόμο σε με τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία και οι δεσποζόμενοι σκύλοι θα σκανάρονται και εάν δεν είναι τσιπαρισμένοι θα επιβάλλονται πρόστιμα όπως και στην περίπτωση που εντοπίζεται ιδιοκτήτης τους να μην μαζεύει τις ακαθαρσίες τους.

Η αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι ο κάτοχος σκύλου θα έχει διορία 40 ημερών από τη στιγμή που του επιβληθεί πρόστιμο για να προχωρήσει σε στείρωση και τσιπάρισμα του ζώου του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα το χάνει και δεν θα απαλλάσσεται του προστίμου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη το πρόβλημα με τα δεκάδες αδέσποτα που είναι διάσπαρτα στο Δήμο και κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες και η κα Μορφογιάννη είπε ότι και αυτά περισυλλέγονται , ενώ σημείωσε ότι παρατηρείται το φαινόμενο να φέρνουν από γειτονικούς Δήμους και να αμολούν στο Βόλο.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών ενοτήτων είπαν ότι το πρόβλημα είναι τα αδέσποτα και όχι τα δεσποζόμενα που κυρίως στα χωριά οι τα έχουν συνειδητά για να φυλούν τους ίδιους, την περιουσία και τα ζώα τους και σημείωσαν ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα προκαλούν οι του αστικού κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση