Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία
Υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία

Υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία

Τροπολογία που αφορά τους κατατέθηκε στο   «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης ς, για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Με την προτεινόμενη τροπολογία καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και » για τις οριζόμενες κατηγορίες.

Το Βιβλίο θεωρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), επέχει θέση Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού, τηρείται στο χώρο εργασίας και είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.
Σε περίπτωση μη αναγραφής των οριζόμενων προσώπων στο Βιβλίο, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητική κύρωση κατά δέσμια αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες για την διατάξεις. Επιπρόσθετα, σε κάθε υπόχρεο, που δεν θεωρεί, δεν τηρεί ή δεν επιδεικνύει για οποιονδήποτε λόγο στα αρμόδια όργανα ελέγχου το Βιβλίο, επιβάλλεται σε βάρος του, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση κατά δέσμια αρμοδιότητα, ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.

Η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται απαραίτητη λόγω των ιδιαιτεροτήτων της απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες και , που καθιστούν δυσχερή την τήρηση του Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα της ΕΡΑΗ του Υπουργείου Εργασίας. Η σύνδεση της εργασίας με τις καιρικές συνθήκες και η μη δυνατότητα τήρησης σταθερού λογιστηρίου καθημερινά για την παρακολούθηση των εργασιών αυτών, επιτάσσουν την ανάγκη να βρεθεί ένας εναλλακτικός τρόπος αποτύπωσης των παραπάνω εργασιακών σχέσεων. Περαιτέρω η τήρηση του θεσπιζόμενου βιβλίου για τις παραπάνω κατηγορίες διευκολύνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας για την διαπίστωση της τήρησης της εργατικής και κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Πηγή: taxheaven.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση