Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υποχωρεί ο «Ξενοφών» – Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους
Υποχωρεί ο «Ξενοφών» – Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους

Υποχωρεί ο «Ξενοφών» – Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους

Βροχές εκδηλώνονται κατά το πρώτο μισό της Δευτέρας κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο καθώς ο στροβιλίζεται ανατολικά των Σποράδων.

Τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Εύβοια, στο Άγιον Όρος, στις Σποράδες και στη Θράκη.

Για το υπόλοιπο της ημέρας ο   αναμένεται να συνεχίσει τη βορειοανατολική του πορεία, εξασθενώντας σημαντικά. Έτσι, μέχρι αργά το βράδυ οι θα περιοριστούν στα ανατολικότερα νησιωτικά τμήμα του υ και στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στους παρακάτω χάρτες απεικονίζεται η προβλεπόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων για τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Δευτέρας 01/10.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού ίου Αθηνών/meteo.gr.

Τέσσερις αγνοούμενοι από το πέρασμα του κυκλώνα

Το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» από τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες άφησε πίσω του τέσσερις αγνοούμενους και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Ένας 75χρονος κτηνοτρόφος από το χωριό Βρύναινα στον Βόλου, αναζητείται στην περιοχή «Μεγάλος Λάκος» του όρους .  Ο είχε πάει να μαζέψει το κοπάδι του προκειμένου να το προστατέψει από την , ωστόσο λόγω της πυκνής ομίχλης χάθηκε στη διαδρομή. Ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των τριών ανθρώπων που αγνοούνται στο Μαντούδι. Οι αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε τα μεσάνυχτα στο Πήλι Ευβοίας καθώς και έναν 27χρονο οδηγό που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου.

Η συνοδηγός του πρόλαβε και βγήκε από το όχημα, ενημερώνοντας τις αρχές πως αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση