Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά»
Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά»

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά»

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, θα ορκιστεί την Πέμπτη 25 Μαΐου ενώπιον της Προέδρου της ς, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά» της υπηρεσιακής ς είναι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, για το υπουργείο Άμυνας (στο παρελθόν είχε διατελέσει υφ Άμυνας).

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει η νυν υπηρεσιακή , Καλλιόπη Σπανού, η οποία παλαιότερα έχει θητεύσει στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει πρώην πρύτανης.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Χαράλαμπου Λαλούση, πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως οδεύει ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το υπουργείο Υγείας είναι πιθανό να αναλάβει η Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής και εντατικολόγος στο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Τα επόμενα βήματα

Η σύγκληση της νέας Βουλής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκς αναμέτρησης.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις κάλπες θεωρείται η 25η Ιουνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση