Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπέρβαση στην καύση πετ κοκ έκανε το 2016 η ΑΓΕΤ
Υπέρβαση στην καύση πετ κοκ έκανε  το 2016 η  ΑΓΕΤ

Υπέρβαση στην καύση πετ κοκ έκανε το 2016 η ΑΓΕΤ

Υπέρβαση στην καύση πετ κοκ από την κατά 24.000 τόνους το 2016, διαπίστωσε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που έκανε έλεγχο στην εταιρία πριν λίγες εβδομάδες.
Επίσης η εταιρεία πραγματοποίησε μόνο μία μέτρηση στους αέριους ρύπους από δύο που προβλέπει η ΑΕΠΟ του 2016.
Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου  η αντι Μαγνησίας Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη που ανακοίνωσε ότι αύριο θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα των ελέγχων του Κ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την καύση από την .
Όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, στην πρώτη αυτοψία που έκανε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας λίγες ημέρες πριν τον έλεγχο του κλιμακίου του Κ, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων στη βιομηχανία, υπάρχουν δύο υπερβάσεις από την ΑΓΕΤ για τις οποίες θα κληθεί βάσει νόμου να δώσει εξηγήσεις και αν θα επιβληθεί .
Η μία είναι υπέρβαση στην κατανάλωση πετ κοκ για το 2016 κατά 24.000 τόνους, καθώς η ενδεικτική τιμή που προβλέπονταν στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  ήταν 160.000 τόνοι και έκαψε 184.000 τόνους, ίσως γιατί τα εναλλακτικά καύσιμα που έκαψε, το δηλαδή, ήταν μόλις 2.088 τόνοι πέρυσι. Και η δεύτερη παράβαση αφορά στο γεγονός ότι ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προέβλεπε να γίνουν δύο μετρήσεις αέριων ρύπων η εταιρεία έκανε μία.
Επίσης  η κα. Κολυνδρίνη επισήμανε επίσης ότι το πρακτικό των ελέγχων που διενήργησε το ΚΕΠΕ που αποτελούνταν από εκπροσώπους πέντε υπηρεσιών συντάσσεται ήδη και θα δημοσιοποιηθεί αύριο και θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Επιπλέον διευκρίνισε ότι η ΑΕΠΟ που είχε στα χέρια του το κλιμάκιο του ΚΕΠΕ (2014) δεν περιλαμβάνει ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη του μηχανολογικού εξοπλισμού, ούτε απαγορεύει την καύση του RDF. Η ΑΕΠΟ του περιλαμβάνει πλέον την χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού για την καύση του RDF, μετά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση