Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου
Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου

Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου

Ανακοίνωση με αφορμή τις λεκτικές επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σε βάρος του περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρύνη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου τηλεεποπτεία του δικτύου της ΜΒ, εξέδωσε η ΔΗΜΤΟ Βόλου, δηλώνοντας κάθετα αντίθεση στις προσωπικές επιθέσεις, στις ύβρεις και γενικότερα συμπεριφορές που υποβιβάζουν τον πολιτικό δι και ναρκοθετούν την αυτοδιοικητική συνεργασία.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Βόλου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Βαΐτσης και η γραμματέας Μαρία Διούδη, αναφέρει:«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον νόμο 4369/2016 επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της χώρας με τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων, ουσιαστικά εγκατάσταση «πολιτικών επιτρόπων» στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, όλα τα υπόλοιπα δείχνουν υποδεέστερα.

Η καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης και στο θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μας εμποδίζει να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας. Οι αρχές και οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε ζητήματα πολιτικής συμπεριφοράς και υποβάθμισης του πολιτικού λόγου.

Ο περιφερειάρχης Κώστας και η αεριφερειάρχης είναι άξια, ικανά και προβεβλημένα στελέχη της παράταξής μας. Οι διευκρινίσεις του Κώστα Αγοραστού για το έργο της ΜΒ κρίνονται επαρκείς. Η Δημοτική Αρχή του Βόλου που φυσικά δεν εκλέχθηκε με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως διεκδικεί την ολο ενός έργου. Καλά κάνει.

Εκείνο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα είναι οι προσωπικές επιθέσεις, οι ύβρεις και γενικότερα συμπεριφορές που υποβιβάζουν τον πολιτικό δι και ναρκοθετούν την αυτοδιοικητική συνεργασία. Είναι μακριά από τις αρχές της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου και ευρύτερα της Νέας Δημοκρατίας πρακτικές διχασμού της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΟΚ, προς τα υπολείμματα του κόμματος που έκανε σημαία τον λαϊκισμό ένα μόνο λέμε: «Κρείττον το σιγάν». Το κόμμα που ποδοσφαιροποίησε την τοπική πολιτική ζωή, ας περιοριστεί στην αυτοκριτική του, ίσως αποδειχθεί θεραπευτική».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση