Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου
Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου

Υπέρ της Περιφέρειας η ΔΗΜΤΟ Βόλου

Ανακοίνωση με αφορμή τις λεκτικές επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σε βάρος του περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρύνη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου τηλεεποπτεία του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ, εξέδωσε η ΔΗΜΤΟ Βόλου, δηλώνοντας κάθετα αντίθεση στις προσωπικές επιθέσεις, στις ύβρεις και γενικότερα συμπεριφορές που υποβιβάζουν τον πολιτικό διάλογο και ναρκοθετούν την αυτοδιοικητική .

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Βόλου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Βαΐτσης και η γραμματέας Μαρία Διούδη, αναφέρει:«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον νόμο 4369/2016 επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της χώρας με τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων, ουσιαστικά εγκατάσταση «πολιτικών επιτρόπων» στους Δήμους και στις της χώρας, όλα τα υπόλοιπα δείχνουν υποδεέστερα.

Η καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης και στο θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μας εμποδίζει να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας. Οι αρχές και οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε ζητήματα πολιτικής συμπεριφοράς και υποβάθμισης του πολιτικού λόγου.

Ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη είναι άξια, ικανά και προβεβλημένα στελέχη της παράταξής μας. Οι διευκρινίσεις του Κώστα Αγοραστού για το έργο της ΔΕΥΑΜΒ κρίνονται επαρκείς. Η Δημοτική Αρχή του Βόλου που φυσικά δεν εκλέχθηκε με τη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως διεκδικεί την ολοκλήρωση ενός έργου. Καλά κάνει.

Εκείνο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα είναι οι προσωπικές επιθέσεις, οι ύβρεις και γενικότερα συμπεριφορές που υποβιβάζουν τον πολιτικό διάλογο και ναρκοθετούν την αυτοδιοικητική . Είναι μακριά από τις αρχές της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου και ευρύτερα της Νέας Δημοκρατίας πρακτικές διχασμού της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, προς τα υπολείμματα του κόμματος που έκανε τον λαϊκισμό ένα μόνο λέμε: «Κρείττον το σιγάν». Το κόμμα που ποδοσφαιροποίησε την τοπική , ας περιοριστεί στην αυτοκριτική του, ίσως αποδειχθεί θεραπευτική».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση