Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπέρ της άρσης ασυλίας Κατρούγκαλου η Βουλή
Υπέρ της άρσης ασυλίας Κατρούγκαλου η Βουλή

Υπέρ της άρσης ασυλίας Κατρούγκαλου η Βουλή

Απορρίφθηκε αίτημα για Μεϊμαράκη και Λοβέρδο

Την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, το οποίο και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα:

  • Για τον κ. Κατρούγκαλο: Ναι ψήφισαν 174 , Όχι 7.
  • Για τον κ. Στέφο: Ναι ψήφισαν 175 , Όχι 3.
  • Για τον κ. Μεϊμαράκη: Όχι ψήφισαν 175 βουλευτές, Ναι 5
  • Για τον κ. Λοβέρδο: Όχι ψήφισαν 171 βουλευτές, Ναι 11.
Η υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου αφορά απιστία σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, αδίκημα το οποίο τελέστηκε την περίοδο 2010-2012.

Το αδίκημα για τον κ. Στέφο είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση του κ. Μεϊμαράκη αφορούσε στη διερεύνηση, μετά από εξώδικη δήλωση πολίτη, τυχόν αξιόποινων πράξεων για καθήκοντος κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Η υπόθεση του κ. Λοβέρδου αφορούσε μυστικών της Πολιτείας, και ειδικότερα διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου από την υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ζήτησε εκ νέου την του, όπως είχε κάνει και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση του διερευνάται στη βάση όχι προσωπικής του ευθύνης, αλλά της ευθύνης όλων των καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μελών της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας για τις χρήσεις των ετών 2010-2013.

«Ζητώ την άρση ασυλίας μου όχι γιατί υπάρχει η παραμικρή ποινικής ή άλλης ευθύνης αλλά γιατί είναι καθήκον του πολιτικού κόσμου, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης να μην δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να είμαστε προστατευόμενοι», τόνισε ο κ. :

«Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το πολιτικό προσωπικό δεν έχει κανενός είδους ασυλία, δεν θέλει να είναι προστατευόμενος και κυρίως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Το απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας δεν είναι κάτι που στηρίζουμε, και δίνουμε σήμερα ένα ισχυρό σήμα ότι θέλουμε να αλλάξει» προσέθεσε και κατέληξε:

«Θεωρώ ότι η τιμή του πολιτικού προσωπικού της χώρας προστατεύεται όταν θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση της Δικαιοσύνης και δεν δίνουμε ούτε στον πιο κακόπιστο την εντύπωση ότι επιδιώκουμε την έκνομη μας από τον δικαστικό έλεγχο».

Από την πλευρά του ο κ. Στέφος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του «για να τελειώσει», όπως είπε, «αυτή η υπόθεση για την οποία υπάρχει ήδη η απαλλαγή του από τα αστικά δικαστήρια».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση