Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην αυριανή παρέλαση
Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην  αυριανή παρέλαση

Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην αυριανή παρέλαση

Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο.

Στην αυριανή παρέλαση θα συμμετέχουν περίπου 1.300 μαθητές από 45 σχολεία μεταξύ των οποίων 30 Δημοτικά και 15 Γυμνάσια και Λύκεια καθώς επίσης και πέντε τμήμα προσκόπων, 20 σύλλογοι και φυσικά τα σώματα ασφαλείας.

Παρέλαση και θα κάνει για πρώτη φορά η ομάδα ΔΙΑΣ και η Τροχαία, με δύο περιπολικά και έξι μοτοσικλέτες, αλλά και η Αργώ, η οποία θα είναι ελλιμενισμένη στο σημείο του Μνημείου των Ηρώων και με το πέρας της παρέλασης θα πλεύσει προς το σημείο πρόσδεσής της στην αρχή της παραλίας.

Σημειώνεται ότι από τη φετινή παρέλαση θα απέχουν οι ανάπτηροι πολέμου, διαμαρτυρόμενοι για τις των συντάξεών τους.

Μήνυμα Μαρίνας

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που ενωμένοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την υπερηφάνεια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους.

Τιμούμε το υπερήφανο «ΟΧΙ», που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, γράφοντας το έπος του 40.

Τιμούμε το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτό το

ΟΧΙ,που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος με πάθος την εθνική του αξιοπρέπεια.

Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας συχνά απειλείται και που διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους γι΄ αυτή ζωτικούς χώρους όπως το Αιγαίο, η Θράκη η Μακεδονία και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την πολυπόθητη ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας επιβάλλεται ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας να ομονοήσουμε και να ενωθούμε απέναντι σε κάθε εχθρική προς τα εθνικά µας συμφέροντα ενέργεια.

Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα και ότι είμαστε ως χώρα έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον ίδιο όπως και σήμερα ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε ενωμένοι την μπροστά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση