Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου στη αυριανή παρέλαση
Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου στη αυριανή παρέλαση

Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου στη αυριανή παρέλαση

Κατάθεση στεφάνων σήμερα από μαθητές

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα  το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο  ων, στη μνήμη των αγωνιστών.

Αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση, στη οποία  θα συμμετέχουν περίπου 2.000 μαθητές από 45 σχολεία μεταξύ των οποίων 27 Δημοτικά και 15 Γυμνάσια και Λύκεια καθώς επίσης πέντε τμήμα προσκόπων και 22 πολιτιστικοί σύλλογοι.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε:  «Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές μέρες της σύγχρονης και της νεότερης ιστορίας.

Ημέρα μνήμης για να αποκτήσουμε ιστορική αυτογνωσία και μέρα που μας διδάσκει διαχρονικά ότι, δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε, να λέμε συνεχώς ΝΑΙ.

Τα ΟΧΙ εκείνων των εποχών να έχουν μια διαχρονική αξία τέτοια, που συνάδει με την αντίστασή μας απέναντι σε κάθε πλαίσιο φασισμού ολοκληρωτισμού και βίας». Η κα Κολυνδρίνη ενημέρωσε  ότι στην αυριανή παρέλαση  θα υπάρχουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Ο διευθυντής Β'/θμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδης, τόνισε ότι σήμερα, όλοι οι μαθητές της Ελλάδας με την ελληνική σημαία ψηλά αγωνίζονται για μια Ελλάδα ελεύθερη δημοκρατική, χωρίς φασισμό, ναζισμό ή μορφής ολοκληρωτισμό και πρόσθεσε: «Κατακτούν τη γνώση, εκείνη τη γνώση που θα τους βοηθήσει σε μερικά χρόνια να την αξιοποιήσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία. Σήμερα οι μαθητές μας αγωνίζονται και κατακτούν».

Από την πλευρά του ο  διευθυντής Α'/θμιας Εκπαίδευσης  Γ. Πολύζος, τόνισε μεταξύ άλλων «Είμαστε εδώ σήμερα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που με το αίμα τους έγραψαν μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Στους ανθρώπους που μας διδάσκουν ότι μπορούμε να πετύχουμε εκπληκτικά πράγματα, όταν είμαστε ενωμένοι. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πρέπει να είναι στη μνήμη μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

 Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής»

Η είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που ενωμένοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Τιμούμε το υπερήφανο «ΟΧΙ»,  που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, γράφοντας το έπος του 40.

Τιμούμε το ηρωικό  «ΟΧΙ» των Ελλήνων,  που δεν  αφήνει ασυγκίνητο κανέναν  ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.  Αυτό το   ΟΧΙ,  που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί  αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου  λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος με την εθνική του αξιοπρέπεια.

Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας συχνά απειλείται και που διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να  αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους γι΄ αυτή ζωτικούς χώρους όπως το , η Θράκη η Μακεδονία και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε  την πολυπόθητη ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας επιβάλλεται ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας να ομονοήσουμε και να ενωθούμε απέναντι σε κάθε εχθρική προς τα εθνικά µας συμφέροντα .

Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι θα  συνεχίσουμε να προστατεύουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα και ότι είμαστε ως χώρα έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον ίδιο όπως και σήμερα ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!

 

Ραδιοφωνική εκπομπή μαθητών του 3ου Γυμνασίου  

Σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  2017 και ώρα 15.00 έως 16.00 οι μαθητές της Πολιτιστικής Ομάδας του 3ου Γυμνασίου Βόλου Βλασταρίδης Μάριος, Παπανικολάου Κωνσταντίνα, Ραφτοπούλου Νεφέλη, Ντάτσιος Αχιλλέας, Τσέτσιλλα Μαρία, Νακοπούλου Αποστολία, Μπόνου Ιωάννα καλεσμένοι της  Δέσποινας Τσούκα θα παρουσιάσουν σε Ραδιοφωνική Εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου  το εορταστικό θέμα: «Η 28η Οκτωβρίου… 77 χρόνια μετά..». Υπεύθυνη καθηγήτρια  Μανθογιάννη Μαρίνα ΠΕ16.

Το πρόγραμμα της εθνικής επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940 στον Βόλο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940, που θα γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Βόλο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με ομιλίες στα σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην πορεία του Έθνους.

Ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει τους δρόμους και θα παιανίσει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, όπου θα πρωτοστατήσει ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο ων, στην παραλία του Βόλου και στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία των αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με την επίσημη υποστολή της Σημαίας. Σημειώνεται ότι επίσημες προσκλήσεις δε θα σταλούν.

Η επετειακή εκδήλωση Πανεπιστημίου και Δ. Βόλου

Ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν από κοινού επετειακή εκδήλωση  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στις 19:30, στο Δημοτικό Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς Επισήμων, ομιλία από τον αν. καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πολυμέρη Βόγλη, με θέμα: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη μνήμη και τη δημόσια ιστορία».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα –αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Τασούδη και τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου.
Ερμηνεύει η Έρρικα Πατρικίου.

Θα ακουστούν τα τραγούδια: 1.Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά Μ. Σουγιούλ –Μ. Τραϊφόρος Ενορχ. Β. Τασούδης. 2.Το τραγούδι  της λευτεριάς Δ. Παπαδάκης—Γ. Ασημακόπουλος  Ενορχ. Β. Τασούδης. 3.Κάνε κουράγιο Ελλάδα μας Μ. Σουγιούλ –Μ. Τραϊφόρος Ενορχ. Δ. Βουγιούκας. 4. Ντούτσε ( με το χαμόγελο στα χείλη ) Θ. Σακελλαρίδης
Ενορχ. Λ. Στράκας. Μετά το πέρας της τελετής, θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση