Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Xρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία
Xρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία

Xρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία

Καταστροφική για τη χώρα και τους Έλληνες χαρακτήρισε την κυβέρνηση Συριζανελ ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ και βουλευτής Χρ. Σταϊκούρας , που βρέθηκε στον Βόλο  ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα: “ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19:30 στο ξενοδοχείο “VOLOS PALACE”.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε συνέντευξη τύπου νωρίτερα στα γραφεία της όπου τόνισε ότι μπορεί οι εκλογές να κοστίζουν ωστόσο η παρούσα κυβέρνηση κοστίζει στον Ελληνικό λαό πολλά περισσότερα.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική . Ειδικότερα έχει κοστίσει ένα δάνειο 86 δισ. ευρώ , απώλεια πλούτου 21 δισ. και μέτρα 9 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά  κι έκανε λόγο για λανθασμένα μέτρα που θα κοστίσουν στην , όπως θα κοστίσει και η επτάμηνη καθυστέρηση της αξιολόγησης.

«Η κυβέρνηση απέτυχε. Το μείγμα των μέτρων είναι εφιαλτικό. Απέτυχε και στο ύψος της δόσης, ενώ θριαμβολογεί ότι θα πάρει 7,5 δισ. ευρώ αλλά δεν λέει ότι έπρεπε να πάρει η χώρα 15 δις ευρώ, ενώ από τα 7,5 δισ. τα 6 δισ. θα πάνε σε αποπληρωμή δανείων και στην ελληνική οικονομία θα πέσουν μόλις 1,5 δισ. ευρώ» τόνισε ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση απέτυχε στο πεδίο της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας και  στο . Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε. Ζητάμε εκλογές. Ετοιμαζόμαστε με ωριμότητα, σχέδιο  και  αξιοπρέπεια».

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τους άξονες της πρότασης της ΝΔ λέγοντας ότι η χώρα βάσει της πρότασης μπορεί να πετύχει ονομαστικούς ρυθμούς μεγέθυνσης 4% και να πετύχει δημοσιονομικούς όρους κατά 2% δημοσιονομικό πλεόνασμα, ενώ τόνισε:

« Τους στόχους τους επιτυγχάνεις με μείγμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής. Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία θα επιτευχθεί με τρεις τρόπους: Εμείς είχαμε καλό ιστορικό προηγούμενο στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Μειώσαμε τον ΕΦΚ και τον φόρο για το θέρμανσης και ξεπαγώσαμε τα ειδικά μισθολόγια, ενώ δώσαμε τριπλάσιο κοινωνικό μέρισμα απ’ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Η χρήση πλαστικού χρήματος σε μεγαλύτερη ένταση θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να ακούσουμε την ».

Σύμφωνα με τον βουλευτή προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων. «Πρέπει να προσελκύσουμε καταθέτες καθώς τώρα αντιμετωπίζουμε πιστωτική συρρίκνωση. Το κράτος πρέπει να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα και να ενισχύσουμε την ρευστότητα της οικονομίας. Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να γίνει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προτιμότερο από τη μη ολοκλήρωση, ωστόσο μεταθέτει το πρόβλημα και δεν δίνεται λύση. Αυτό το μείγμα των μέτρων δε θα βγει» εκτίμησε ο κ. Σταϊκούρας.

Μάλιστα επέμεινε λέγοντας ότι οι φορολογικές απαιτήσεις είναι υψηλές και δεν βγαίνει το πρόγραμμα και ότι οι πόροι που θα πέσουν στην αγορά δεν θα καλύψουν ούτε το 50% των οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης ανέφερε  ότι υπάρχει και συμπληρωματικό μνημόνιο που δεν έχει δει το της δημοσιότητας και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η συζήτηση κι εκεί θα είναι και τα εργασιακά.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά για μείωση μισθών ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος από τυχόν εκλογές απάντησε «Η ΝΔ λέει ότι οι εκλογές έχουν κόστος αλλά η παραμονή της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο κόστος. Απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με βούληση με σχέδιο. Έχουμε μια ισχυρή λύση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ετοιμαζόμαστε οργανωτικά και θέλουμε την ισχυρή βούληση του κόσμου.

Ακόμη  σχολίασε την αλλαγή ατζέντας της κυβέρνησης τονίζοντας ότι θέλει έτσι να περάσει στην κοινωνία ότι το μέλλον είναι αισιόδοξο και οι πολίτες να μην ασχοληθούν με το δεύτερο πακέτο μέτρων κι επισήμανε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει προτάσεις και για την συνταγματική αναθεώρηση  και για το αλλά και για τους ποσοτικούς όρους που χρειάζονται για να βγει η  χώρα από την  κρίση.

Τέλος  τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε την δημόσια περιουσία μέχρι το 2115, ενώ επισήμανε ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής, την οποία δεν πιστεύουν στον Συριζανελ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση