Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η νέα σχολική χρονιά στη Μαγνησία
Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η νέα σχολική χρονιά στη Μαγνησία

Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η νέα σχολική χρονιά στη Μαγνησία

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία, με τους αγιασμούς που τελέστηκαν και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.Νέα πρόσωπα, οι πρωτοετείς μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που θα δώσουν  ζωή και πνοή στα σχολικά κτίρια και θα τύχουν πάιδειας και μόρφωσης, εφόδια για τη μελλοντική τους ζωή.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη οι μαθητές που τέλειωσαν το Δημοτικό και θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου ανέρχονται στους 1.400.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως η  φετινή χρονιά ξεκινά με πολύ καλές προοπτικές αι σημείωσε: «Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι τοποθετημένοι. Υπάρχουν κάποια μικρά κενά στα νησιά αλλά θα καλυφθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Τα σχολεία έχουν ήδη έτοιμα τα βιβλία να μοιραστούν στους μαθητές. Στην επαγγελματική εκπαίδευση λείπουν κάποιες σειρές βιβλίων οι οποίες αναμένεται να έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ξεκινά ένα νέο έτος και μια νέα περίοδος μαθητείας για τα ΕΠΑΛ το τέταρτο έτος και φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι πολύ αποτελεσματική κι αποδοτική. Οι μαθητές μας ξεκινάνε ακόμη ένα στάδιο του αγώνα τους προς το καλό κι αγαθό και ευχόμαστε να πετύχουν στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στο πλευρό τους και τους βοηθούν».

Για κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες ο προϊστάμενος της Β’/θμιας  Εκπαίδευσης Μαγνησίας είπε: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχουν κενά αλλά δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα τμήματα, όμως  φαίνεται πως δεν  θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Στα νησιά έχουμε κάποια προβλήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν εκεί ξεκίνησαν να παίρνουν άδειες και να κάνουν ανακλήσεις των αποσπάσεών τους προς τα εκεί αλλά κι αυτά θα λυθούν κι έχουμε προτείνει στο Υπουργείο παιδείας την κάλυψη των θέσεων με αναπληρωτές.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος είπε:  «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε προετοιμαστεί και με τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας κι όλα τα σχολεία, έχουν έναν εντεταλμένο ιερέα που έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει κάθε τυχόν πρόβλημα υποσίτισης παιδιών στα σχολεία ακόμη κι άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και μπορούμε να συμβάλλουμε πάντα διακριτικά και θέλουμε να είμαστε ακριβείς για να μην θιγεί κανείς.

Με ικανοποιεί γιατί υπάρχει αποδοχή στους συλλόγους γονέων και στον εκπαιδευτικό κόσμο. Έχουμε φτάσει σε πολύ καλό κλίμα εμπιστοσύνης. Η κάθε ενορία άλλοτε συνεργάζεται με την καντίνα, άλλοτε τα δίνει η ενορία άλλοτε ετοιμάζει τα γεύματα. Είναι κατά περίπτωση.

Εξυπηρετούμε περίπου 200 παιδιά. Το ίδιο γίνεται και με τα σπίτια Γαλήνης χθες είχαμε 400 γυναίκες στην Ανάληψη  γιατί αυτές αποτελούν την πεμπτουσία του έργου μας και τις ευχαρίστησα.»

 

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον επίσημο αγιασμό της Α’/θμιας Εκαπίδευσης Μαγνησίας στο 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, παρουσία του δ/ντού της Α’/θμιας Εκαπίδευσης  Γεωργίου Πολύζου, βουλευτού Μαγνησίας , εκπροσώπων της Περιφέρειας και των Αρχών της πόλης.

Ακολούθησε ο Αγιασμός στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και ο επίσημος Αγιασμός της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, παρουσία του δ/ντού της Β’/θμιας Εκπαίδευσης  Σωκράτη Σαβελίδη και εκπροσώπων των Αρχών.

Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα της Τοπικής Εκκλησίας και του μητροπολίτη   για το 10ο Δημοτικό Σχολείο στο Αλιβέρι, όπου φοιτούν παιδιά και από την κοινότητα των ΡΟΜΑ.

Μετά τον Αγιασμό, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ιδιαίτερη αγάπη του προς το Σχολείο και τα παιδιά, καθώς και την βαθειά εκτίμησή του προς τον Δ/ντή του Σχολείου και τους συναδέλφους του. «Σ’ αυτό το Σχολείο», επεσήμανε, απευθυνόμενος και στους γονείς, «είμαστε όλοι μαζί, τα παιδιά είναι φίλοι μου. Γι΄ αυτό, θα τα στηρίξουμε με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και καλλιτεχνίας, μουσικής και αθλητισμού… Σ’ αυτό το Σχολείο έχουν γίνει πολλά θαύματα, μέχρι τώρα και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα… Στον τόπο μας ξέρουμε να συνυπάρχουμε, να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, να σεβόμαστε τον κάθε άλλον, να μη ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους…».

Ο κ. Ιγνάτιος ολοκλήρωσε την σειρά των αγιαστικών επισκέψεών του στα Σχολεία, με τον Αγιασμό στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».

Παρών στον αγιασμό και ο  αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας ταξίαρχος Ι. Τόλιας ο οποίος ενημέρωσε πως μετά από εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται τροχονόμοι σε σχολεία και θα μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες για τη νέα χρονιά. «Θα γίνονται έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία και γενικά θα προσέξουμε για την ασφάλεια των μαθητών όλο το χρόνο και θα είμαστε κοντά στα σχολεία. Θα περιπολούν αστυνομικοί στα σχολεία και θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα» είπε ο κ. Τόλιας κι ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και καλή επιτυχία σε όσους δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Στον αγιασμό παρέστησαν  η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, βουλευτές, αντιδήμαρχοι , ενώ στην τελετή πρωταγωνίστησε ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος ο οποίος αποχώρησε επιδεικτικά με την ομάδα του  από την στιγμή που δεν τον προσφώνησαν.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

Μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και αγωνιστικότητας, διεκδικώντας την μόρφωση και την ζωή που ανήκει στα παιδιά μας, έστειλε με αφορμή τους Αγιασμούς που τελέστηκαν σήμερα το πρωί στα σχολεία, ευχόμενη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, και γονείς, καλή σχολική χρονιά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου.

Όπως τονίστηκε απ΄ τα μέλη του Δ.Σ. που βρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Ένωσης σε διάφορα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, προβλήματα εξακολουθούν και υπάρχουν, παρά τις όποιες βελτιωτικές κινήσεις έγιναν, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή και τα κτίρια. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να γίνει, είναι, οι διεκδικήσεις
να συνεχιστούν, να υπάρχει ενότητα στο χώρο της Παιδείας και βέβαια χάραξη εθνικής πολιτικής.

Στους χαιρετισμούς τα μέλη της Ένωσης ανέφεραν: «η σημερινή ημέρα, ανήκει κατά κύριο λόγο στους μαθητές, στα ίδια μας τα παιδιά, που με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια τους, τις τελευταίες ημέρες, περιμένουν να αντιμετωπίσουν τη νέα σχολική χρονιά, για την οποία ευχόμαστε να είναι καλή και γεμάτη με γνώσεις και πολύτιμα εφόδια για τη ζωή τους… Είναι όμως και ημέρα των εκπαιδευτικών, στους οποίους εμπιστευόμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε…, τα παιδιά μας και το μέλλον τους! Ως γονείς, θα είμαστε πάντα στο πλάι, των παιδιών μας, συνεργαζόμενοι με τους εκπαιδευτικούς, προσδοκώντας το καλύτερο…
Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων, καλούμε τους γονείς να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων και κατ΄ επέκταση την Ένωση.
Γνωρίζουμε ότι ως γονείς, κάνουμε ήδη πολλά στα σχολεία μας, για το καλό πρωτίστως των παιδιών μας. Μπορούμε όμως να κάνουμε, όπως και να διεκδικήσουμε, ακόμη περισσότερα, έχουμε τη δύναμη, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να κερδίσουμε… αρκεί να είμαστε όλοι μαζί…».
Τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος στα οποία βρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, όπου και έγιναν αποδέκτες ενημέρωσης από τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, ήταν : 16ο και 30 Δ.Σ. Βόλου, 27ο Δ.Σ. Βόλου, 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, 3ο και 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση