Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά
Ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά

Ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά

Ξεκίνησν σήμερ οι ολος των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Το έργο ολος των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά (στο τμήμα από 0+350 ως 2+200 χ.θ.), είναι προϋπολογισμού 980.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου, θα γίνει ασφαλτόστρωση των παρόχθιων του χειμάρρου δρόμων, που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, οι συμπληρωματικές αντιπλημμυρικής θωράκισης του χειμάρρου και αντικατάσταση της ξύλινης πεζος, στον καταυλισμό των ρομά, με μεταλλική.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η ασφαλτόστρωση των δρόμων παραπλεύρως του χειμάρρου γίνεται για την αποκατάσταση του κατεσμένου οδοστρώματος από την χρήση βαρέων οχημάτων, για την κατασκευή των πασσάλων στις όχθες του χειμάρρου ενώ παράλληλα γίνονται και οι απαραίτητες επεμβάσεις για την διαχείριση των ομβρίων στις παρόχθιες οδούς και η αποκατάσταση του πρασίνου.

Όσον αφορά την ξύλινη πεζο αντικαθίσταται με νέα, καθώς η παλιά παρουσιάζει εκτεταμένες καταστροφές από φωτιά αλλά και στρέβλωση του φορέα της.

Τέλος, θα γίνουν εργασίες υδραυλικής διατομής και παράλληλα θα συμπληρωθούν οι πλάκες του πυθμένα και τα εκατέρωθεν τοιχία για την εξομάλυνση της ροής του χειμάρρου.

Αντιδρούν στο γκρέμισμα της γέφυρας

Εν τω μεταξύ δεν θα επιτρέψουν οι κάτοικοι, αγρότες, βιοτέχνες, έμποροι την κατεδάφιση της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου, εάν δεν κατασκευαστεί στη θέση της μια νέα, σύγχρονη που θα τους εξυπηρετεί.

Στη θέα μηχανήματων που εγκαταστάθηκαν, όπως φαίνεται στη φωτό, οι πολίτες αναστατώθηκαν και τονίζουν ότι όπως και την πρώτη φορά- προ δύο περίπου ετών- εμπόδισαν την κατεδάφιση της γέφυρας, το ίδιο θα πράξουν και τ.

Οι ίδιοι καλούν Περιφέρεια ,Δήμο, αλλά και τον εργολάβο να μην προχωρήσουν στην κατεδάφιση εάν δεν πρόκειται να γίνει μια νέα γέφυρα στο ίδιο σημείο, ενώ τονίζουν ότι εάν δεν γνωρίζουν οι κρατούντες σε τι τους εξυπηρετεί η γέφυρα , δεν πρέπει να δηλώνουν ότι μπορούν να κινούνται μέσω της κεντρικής γέφυρας Διμηνίου.

xirias1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση