Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών
Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών

Ξεσηκωμό προκάλεσε η απόφαση της να κλείσει όλες τις κοινόχρηστες βρύσες της Πορταριάς, μετά την καταστροφή των προειδοποιητικών πινακίδων απαγόρευσης πόσης του νερού που είναι μικροβιακά επιβαρυμένο.

 

Σήμερα το πρωί συνεργείο της σφράγισε όλες τις βρύσες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και της ενώ επικεφαλής της «επιχείρησης» ήταν ο πρόεδρος της ΜΒ Απ. αλάτης.

Το σφράγισμα  των κοινόχρηστων βρυσών ξεκίνησε  το πρωί και γύρω στις 11 π.μ. τα συνεργεία έφθασαν στην πλατεία της Πορταριάς όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά μερικές δεκάδες κάτοικοι και στη συνέχεια κι άλλοι που αποδοκίμαζαν τον κ. αλάτη και τη γενικότερα φωνάζοντας:«Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας απογοητεύσατε. Είναι νεκρή η Πορταριά χωρίς τις βρύσες. Τι είναι αυτά που κάνετε;».

Όπως ανέφερε  η Ελένη Κρίτσα, του ομώνυμου υ, «μας προκαλούσαν να αντιδράσουμε για να συλλάβουν κόσμο, αλλά κρατήσαμε την ψυχραιμία μας».

Ο πρόεδρος της ΜΒ  μιλώντας στους κατοίκους είπε ότι οι βρύσες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του χλωριωτή στο υδραγωγείο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες τοποθέτησης μέτρων ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και κάμερες.

Εν τω  μεταξύ  σήμερα κατατέθηκαν τα αποτελέσματα των της Διεύθυνσης Υγείας σε δείγματα νερού που έγιναν στην Πορταριά και δείχνουν την μικροβιακή επιβάρυνση σε εντερόκοκκους και e coli, κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

 

βρύση

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση