Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών
Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Πορταριάς με το κλείσιμο των βρυσών

Ξεσηκωμό προκάλεσε η απόφαση της να κλείσει όλες τις της Πορταριάς, μετά την καταστροφή των προειδοποιητικών πινακίδων απαγόρευσης πόσης του νερού που είναι μικροβιακά επιβαρυμένο.

 

Σήμερα το πρωί συνεργείο της σφράγισε όλες τις βρύσες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και της ενώ επικεφαλής της «επιχείρησης» ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης.

Το σφράγισμα  των κοινόχρηστων βρυσών ξεκίνησε  το πρωί και γύρω στις 11 π.μ. τα συνεργεία έφθασαν στην της Πορταριάς όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά μερικές δεκάδες και στη συνέχεια κι άλλοι που αποδοκίμαζαν τον κ. Γαλάτη και τη γενικότερα φωνάζοντας:«Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας απογοητεύσατε. Είναι νεκρή η Πορταριά χωρίς τις βρύσες. Τι είναι αυτά που κάνετε;».

Όπως ανέφερε  η Ελένη Κρίτσα, του ομώνυμου ξενοδοχείου, «μας προκαλούσαν να αντιδράσουμε για να συλλάβουν κόσμο, αλλά κρατήσαμε την ψυχραιμία μας».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ  μιλώντας στους κατοίκους είπε ότι οι βρύσες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του χλωριωτή στο υδραγωγείο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες τοποθέτησης μέτρων ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και κάμερες.

Εν τω  μεταξύ  σήμερα κατατέθηκαν τα των της Διεύθυνσης Υγείας σε δείγματα νερού που έγιναν στην Πορταριά και δείχνουν την μικροβιακή επιβάρυνση σε εντερόκοκκους και e coli, κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

 

βρύση

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση