Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεπέρασαν τους νεκρούς του SARS τα θύματα του κορωνοϊού
Ξεπέρασαν τους νεκρούς του SARS τα θύματα του κορωνοϊού

Ξεπέρασαν τους νεκρούς του SARS τα θύματα του κορωνοϊού

Επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα άλλοι δυο Έλληνες από την ουχάν

Η του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003.

Η του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.

Στην κινέζικη επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Η επιστημονική κοινότητα είχε εκφράσει τον φόβο να ξεπεράσουν οι τον απολογισμό του SARS καθώς, εκτός των άλλων,:

α) πιστεύεται ότι πολλά άτομα που έχουν μολυνθεί δεν έχουν αναζητήσει φροντίδα και επομένως δεν έχουν επίσημα καταγραφεί ως κρούσματα. Επιδημιολογικά μοντέλα που έχουν βασιστεί στις αρχικές επιδημιολογικές και κλινικές πληροφορίες για τον νέο κοροναϊό υπολογίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι από 3 ως 6 φορές μεγαλύτερος από τον επίσημα καταγεγραμμένο στις αρχές Φεβρουαρίου,

β) αρκετοί επιδημιολόγοι θεωρούν ότι η καραντίνα που έχει επιβληθεί σε περίπου 50 εκατομμύρια κατοίκους της Κίνας δεν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Τουναντίον εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξήσει ιδιαίτερα τον αριθμό των κρουσμάτων στον αποκλεισμένο πληθυσμό και

γ) κρούσματα με ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα που μπορούν να συντηρήσουν τη διαρκή κυκλοφορία του ιού μεταξύ των ανθρώπων. Κάτι αντίστοιχο δεν υπήρχε στην επιδημία του ιού SARS καθώς όλα τα κρούσματα είχαν σοβαρή κλινικά και μπορούσαν να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν.

Προσφάτως, ανακοινώθηκαν νέα επιστημονικά που συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της λοίμωξης από τον κοροναϊό  και στη διαχείριση της επιδημίας. Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πιθανόν ο ιός να πέρασε στους ανθρώπους από την κατανάλωση του κρέατος του φολιδωτού μυρμηγκοφάγου (manis javanica) που είναι περιζήτητο σε αυτές τις περιοχές της Ασίας.

Επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα άλλοι δυο Έλληνες από την ουχάν

Επαναπατρίζονται απόψε δύο Έλληνες, από τη Γουχάν της Κίνας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας από το υπουργείο Υγείας και το στρατιωτικό αερο που τους μεταφέρει αναμένεται να προσγειωθεί απόψε στην Αθήνα.

Με την άφιξη τους αναμένεται επίσημη από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση