Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ξενώνα για συνοδούς ασθενών θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου

Ξενώνα για συνοδούς ασθενών θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου

Σε αμοιβαία ανταλλαγή χρήσης δύο εξ ημισείας οικοπέδων με σκοπό τη ξενώνα φιλοξενίας συγγενών και συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου και τη λειτουργία της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, αποφάσισαν να προχωρήσουν το “” και το Μουσείο.

Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα και σε αυτό φιλοδοξείται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ξενώνας φιλοξενίας συγγενών και συνοδών ασθενών, χωρητικότητας περίπου 10 κλινών. Το άλλο που κι αυτό βρίσκεται στην ίδια περιοχή και θα παραχωρηθεί από το στο Μουσείο, θα στεγάσει την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου , τον σύλλογο “Φίλοι του Νοσοκομείου” και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων , κ. Ελισάβετ Νικολάου.

Η πρόταση για τη του Ξενώνα έγινε από τις εθελόντριες του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου», το έργο των οποίων εξήρε ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου, κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ότι η ανταλλαγή των δύο οικοπέδων – που θα αφορά μόνο στην χρήση τους και όχι στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς – θα  ωφελήσει και τα δύο Ιδρύματα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ήδη η τεχνογνωσία από αντίστοιχες εφαρμογές σε άλλες πόλεις, όπως  η , τα Γιάννενα και αλλού.

Η πρόταση αυτή, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αξιοποίησης των ακινήτων του Νοσοκομείου, είπε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μπαλής, ενώ ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, κ. Κουμπαρέλος, είπε ότι οι δομές που θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση των δύο κτιρίων, είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Με την σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Νοσοκομείου”, κ. Γεωργία Σταγάκη, είπε πως η λειτιουργία του Ξενώνα Συνοδών περιλαμβάνεται μέσα στο καταστατικό του Συλλόγου και τόνισε πως η λειτουργία του τα τελευταία χρόνια κρίνεται όλο και πιο επιβεβλημένη, κυρίως λόγω της κρίσης.

Η κ. Σταγάκη υπενθύμισε ότι είχε δοθεί ένα για τη δημιουργία ξενώνα στη Ν.Δημητριάδα, στην οδό Απόλλωνος, ωστόσο δεν προχώρησε το εγχείρημα λόγω του ότι ήταν μακριά από το , ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο είναι το πλέον κατάλληλο καθώς γειτνιάζει με το Νοσοκομείο.

Τέλος η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Βόλου κ. Ελισάβετ Νικολάου, επεσήμανε ότι με την αξιοποίηση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων να στεγάζεται μαζί με τις υπόλοιπες του και να μην αναγκάζεται το Μουσείο να πληρώνει ενοίκιο, όπως γίνεται τώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση