Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξενώνα για συνοδούς ασθενών θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου

Ξενώνα για συνοδούς ασθενών θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου

Σε αμοιβαία ανταλλαγή χρήσης δύο εξ ημισείας οικοπέδων με σκοπό τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συγγενών και συνοδών ασθενών του οσοκομείου και τη λειτουργία της Εφορίας εωτέρων Μνημείων, αποφάσισαν να προχωρήσουν το “Αχιλλοπούλειο” και το Μουσείο.

Το πρώτο οικόπεδο βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα και σε αυτό φιλοδοξείται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ξενώνας φιλοξενίας συγγενών και συνοδών ασθενών, χωρητικότητας περίπου 10 κλινών. Το άλλο οικόπεδο που κι αυτό βρίσκεται στην ίδια περιοχή και θα παραχωρηθεί από το Νοσοκομείο στο Μουσείο, θα στεγάσει την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου , τον σύλλογο “Φίλοι του Νοσοκομείου” και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βόλου, κ. Νικολάου.

Η πρόταση για τη δημιουργία του Ξενώνα έγινε από τις εθελόντριες του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου», το των οποίων εξήρε ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου, κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ότι η ανταλλαγή των δύο οικοπέδων – που θα αφορά μόνο στην χρήση τους και όχι στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς – θα  ωφελήσει και τα δύο Ιδρύματα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ήδη η τεχνογνωσία από αντίστοιχες εφαρμογές σε άλλες πόλεις, όπως  η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και αλλού.

Η πρόταση αυτή, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αξιος των ακινήτων του Νοσοκομείου, είπε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μπαλής, ενώ ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, κ. Κουμπαρέλος, είπε ότι οι δομές που θα δημιουργηθούν από την αξιο των δύο κτιρίων, είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Με την σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Νοσοκομείου”, κ. Γεωργία Σταγάκη, είπε πως η λειτιουργία του Ξενώνα Συνοδών περιλαμβάνεται μέσα στο καταστατικό του Συλλόγου και τόνισε πως η λειτουργία του τα τελευταία χρόνια κρίνεται όλο και πιο επιβεβλημένη, κυρίως λόγω της κρίσης.

Η κ. Σταγάκη υπενθύμισε ότι είχε δοθεί ένα οικόπεδο για τη δημιουργία ξενώνα στη Ν., στην οδό Απόλλωνος, ωστόσο δεν προχώρησε το εγχείρημα λόγω του ότι ήταν μακριά από το Νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι το πλέον κατάλληλο καθώς γειτνιάζει με το Νοσοκομείο.

Τέλος η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Βόλου κ. Νικολάου, επεσήμανε ότι με την αξιοποίηση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων να στεγάζεται μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και να μην αναγκάζεται το Μουσείο να πληρώνει ενοίκιο, όπως γίνεται τώρα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση