Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξενάγηση στο πείραμα του CERN για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου
Ξενάγηση στο πείραμα του CERN για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Ξενάγηση στο πείραμα του CERN για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Σε μια σειρά αξιόλογων δράσεων προχωρά το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 11:30 θα γίνει τηλεδιάσκεψη με το CERN, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο πείραμα, κάτι που σύμφωνα με τη διευθύντρια του διδακτηρίου Νίκη Χατζηκυριάκου υλοποιείται για πρώτη φορά σε σχολείο της Θεσσαλίας.

Πριν από την ξενάγηση επίσης για πρώτη φορά σε επίπεδο Νομού, από ομάδα 20 μαθητών στο Εργαστήριο Πληροφορικής θα εγκατασταθούν κάποια προγράμματα, λαμβάνοντας πραγματικά δεδομένα από το CERN, με τα παιδιά θα επεξεργάζονται τα στοιχεία, μετά από εκπαίδευση που θα περάσουν από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Κουρκουμέλη.

Κατόπιν η κα. Χατζηκυριάκου θα ενημερώσει όλους τους μαθητές για το Cern, αναφορικά με τα βαρυτικά κύματα.

Το επόμενο διάστημα το πείραμα του Ερατοσθένη, θα παρουσιαστεί από μαθητές και καθηγητές του σχολείου στη παραλία του Βόλου

H διευθύντρια του σχολείου υπενθύμισε ότι από την περυσινή χρονιά τέθηκε ως στόχος να ομορφύνει η αυλή του σχολείου, με τη δημιουργία ενός λαχανόκηπου, κάτι που έγινε με τις ενέργειες της ίδιας, των καθηγητών, μαθητών και του δήμου τον περασμένο Ιούλιο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησαν στη καλλιέργεια του κήπου, που πλέον διαθέτει μαρούλια, παντζάρια, κρεμμύδια, ένα νέο αντιοξειδωτικό φυτό από την Αμερική και θα δημιουργηθεί κομποστοποιητής.

Τοποθετήθηκε σε διπλανό χώρο γκαζόν, αφού ήταν εγκαταλειμμένος και σε κακή κατάσταση και την Παρασκευή 22 Μαρτίου, θα τοποθετηθούν λουλούδια, όπως επίσης παγκάκια, μετατρεπόμενος στο τέλειο πάρκο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση