Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκινούν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ
Ξεκινούν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

Ξεκινούν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

Για ποσά έως 10.000

Σε εφαρμογή τίθεται από την η η διάταξη του άρθρου 36 του νέου νόμου 4569/, που προβλέπει την άμεση καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος και , για ποσά έως 10.000 ανά δικαιούχο και ανά .

Η διάταξη αφορά σε υποθέσεις επιστροφών που εκκρεμούσαν προς έλεγχο την 11η Οκτωβρίου και κοινοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου , σε όλες τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα της χώρας με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1202 /29-10-2018  εγκύκλιο της .Α.Δ.Ε.

Σύμφωνα με αυτή, η του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων καθώς και η του φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων θα διενεργείται άμεσα για αιτήματα που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Σε περιπτώσεις που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, η θα διενεργείται άμεσα, εφόσον τα συνολικά αιτήματα του δικαιούχου ανέρχονται μέχρι και του ποσού των 10.000 ευρώ ανά . Δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου. Ωστόσο ο νόμος προβλέπει και τη διενέργεια ελέγχου δείγματος των επιστροφών αυτών, σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα - https://t.co/s10lzdJjOD -

  • ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - https://t.co/dom6pSuUFl -

  • Συνελήφθησαν στην Σκιάθο για διάνοιξη αρδευτικής γεώτρησης - https://t.co/0a57S5XONI -

"Αλιεύοντας" την είδηση