Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινούν εργασίες για κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου στο Βόλο
Ξεκινούν εργασίες για κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου στο Βόλο

Ξεκινούν εργασίες για κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου στο Βόλο

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου μεθαύριο Τετάρτη στο Βόλο ενώ ήδη γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες από την περασμένη Παρασκευή. Ο κόμβος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στην , ο συγκοινωνιολόγος του δήμου Κωνσταντίνος Καραγιάννης , που  τόνισε ότι από τις του κυκλοφοριακού φόρτου στους δύο εν ενεργεία κόμβους, φαίνεται ότι υπάρχει μείωση των καθυστερήσεων στην κίνηση κατά 35%-40%.

ια την κατασκευή του τρίτου κόμβου οι υπηρεσίες του Δήμου τοποθετούν τις σχετικές σημάνσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία οχημάτων

ια όσους κινούνται από Βόλο προς την έξοδο της πόλης, αφού περάσουν το δημαρχείο θα υπάρχει αριστερή κίνηση και μέσω της οδού Πυράσου του δρόμου που περνά μπροστά από τα ψαράδικα, οι οδηγοί θα κινούνται για 100 μέτρα περίπου και μέσω της Μητροπολίτου Γρηγορίου, όπου δεν θα λειτουργεί το φανάρι, θα εισέρχονται στη Λαμπράκη και θα συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.

Η είσοδος στην πόλη απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Οι οδηγοί που θα εισέρχονται από την οδό Λαρίσης ή από τη Σέκερη στο ύψος του κόμβου των ΚΤΕΛ η κίνηση θα γίνεται δεξιά προς την οδό Λαχανά και για δύο τετράγωνα περίπου, μετά θα εισέρχονται στην Πυράσσου και στο ύψος του τελωνείου θα εισέρχονται στην οδό Λαμπράκη. Για 100 μέτρα περίπου η οδός Πυράσσου θα είναι διπλής κυκλοφορίας αλλά, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, θα έχουν τοποθετηθεί κορύνες αλλά και πλαστικά διαχωριστικά για να γίνεται ανεμπόδιστα η κίνηση, με χαμηλές όμως ταχύτητες.

Ήδη μελετάται και ο κόμβος στην αρχή της Λαμπράκη μετά το Δημαρχείο  όπου εκεί καταλήγουν πολλοί δρόμοι και θα είναι ο πιο δύσκολος κόμβος σε διευθέτηση κυκλοφορίας. «Πρόκειται για την καρδιά της πόλης και η μελέτη του κόμβου γίνεται με μεγάλη προσοχή. Λογικά ο κόμβος αυτός θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου 2018 με αρχές Οκτωβρίου ώστε και αυτός να έχει ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων» ανέφερε .

Διευθέτηση στην πλατεία Αναύρου

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην πλατεία Αναύρου όπου έχουν αφετηρία τρεις γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ, λέγοντας ότι επιχειρείται ένα κυκλοφοριακό νοικοκύρεμα. «Ήδη έχουμε τοποθετήσει  κορύνες και κορδέλες για να συνηθίσουν οι οδηγοί πώς θα γίνεται η κίνηση.

Επικρατούσε μία άναρχη κατάσταση με αρκετά λεωφορεία να σταθμεύουν εκεί, αυτοκίνητα λουομένων που έψαχναν μια θέση στάθμευση κ.ά. Δεν μπορούμε βέβαια να κάνουμε θαύματα. Στην ουσία περιοριορίζουμε το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων. Θα μπορούν να σταθμεύουν στην πλατεία δύο από την κάτω πλευρά προς την παραλία ενώ θα υπάρχει και μία θέση δεξιά του δρόμου που ανεβαίνει προς την Πολυμέρη και μία θέση στην Πολυμέρη στο ύψος της Αιολίδος στο παρκάκι».

Ερωτηθείς για την προοπτική να μην υφίσταται στο σημείο αφετηρία αλλά τα λεωφορεία να εκτελούν κυκλική διαδρομή, επισήμανε ότι είναι ένα θέμα που εξετάζεται σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. «Τους εξηγούμε ότι από τις μελέτες μας φαίνεται ότι και η κυκλοφορία θα γίνεται καλύτερα και οι πελάτες τους θα εξυπηρετούνται επίσης, αλλά και εκείνοι θα έχουν κέρδος. Ίσως το δούμε πιλοτικά στην πορεία» είπε.

Διακοπή κυκλοφορίας για την κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασ. Μαρκογιαννάκη, αποφασίστηκε η προσωρινή κυκλοφορίας κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, στο Βόλο, για χρονικό διάστημα από 27/6/2018 ημέρα Τετάρτη, έως και 24/8/2018, ημέρα Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας της ενταύθα συμβολής των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Παπαδιαμάντη από το ύψος του κόμβου ΚΤΕΛ, έως το ύψος του κόμβου Δημαρχείου, για χρονικό διάστημα από 27-6-2018 ημέρα Τετάρτη, έως και 24-8-2018, ημέρα Παρασκευή, καθ' ολο το 24ωρο, λόγω εργασιών κατασκευής του 3ου κυκλικού κόμβου στα πλαίσια του έργου ‘' ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩ (4) ΣΥΓΧΡΟΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ ‘'

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται:

α) Για τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη προς την έξοδο της πόλης, αμέσως μετά το Δημαρχείο και το πέρας της υφιστάμενης κεντρικής νησίδας (με την πλούσια φύτευση), θα στρέφουν αριστερά και θ' ακολουθούν την εκτροπή μέσω της οδού Πυράσου, στη συνέχεια θα κινούνται ευθεία επί της οδού Πυράσου, έπειτα θα στρέφουν δεξιά προς την οδό Μητροπολίτου Γρηγορίου, μέσω της οποίας θα επανέρχονται στην οδό Γρ. Λαμπράκη.

Η διαδρομή Γρηγορίου Λαμπράκη – Πυράσου – Μητροπολίτου Γρηγορίου – Γρηγορίου Λαμπράκη θα λειτουργεί με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Θ' απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

β) Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη προς το της πόλης, στο ύψος του κυκλικού κόμβου επί των οδών Λαρίσης – Γρηγορίου Λαμπράκη – Σέκερη (Κόμβος ΚΤΕΛ), θα οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Λαχανά, θα συνεχίζουν στην οδό Λαχανά (με αντιδρόμηση του τμήματος αυτής από Αλμυρού προς Πυράσου) για ένα ακόμη οικοδομικό τετράγωνο, στη συνέχεια θα στρέφουν αριστερά προς την οδό Πυράσου, θα κινούνται ευθεία επί της οδού Πυράσου (με αντιδρόμηση τμήματος αυτής από Λάχανα προς Μητροπολίτου Γρηγορίου και αμφιδρόμηση από Μητροπολίτου Γρηγορίου προς Γρηγορίου Λαμπράκη), θα προσπερνούν τη νότια πλευρά του εργοταξίου και θα επανέρχονται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, μέσω απότμησης της υφιστάμενης νησίδας.

Η διαδρομή Γρηγορίου Λαμπράκη – Λαχανά – Πυράσου – Γρηγορίου Λαμπράκη θα λειτουργεί με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Θ' απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος στις διαδρομής.

Στη Β΄ και μικρότερη φάση ο νέος κυκλικός κόμβος θα αποδοθεί σε μερική λειτουργία και θα εξυπηρετεί τόσο το ρεύμα εισόδου προς το της πόλης όσο και το ρεύμα εξόδου αυτής, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται εργασίες ολος του κόμβου προς την πλευρά της οδού Πυράσου.

Η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 30 χιλιόμετρα την ώρα στ΄ ανωτέρω οδικά τμήματα των παρακάμψεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση