Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα
Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με  τη Νεοελληνική Γλώσσα

Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα

Ξεκινούν τη Δευτέρ oι Πνελλαδικές εξετάσεις και οι θα γράψουν στο μάθημα της εοελληνικής Γλώσσας.

Οι που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές, σε επίπεδο Μαγνησίας είναι 1.881 και το μάθημα που θα εξεταστούν τη Δευτέρα είναι Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ στα ΕΠΑΛ οι εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαΐου.

Στο Ν. Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 21 εξεταστικά κέντρα (τρία από τα οποία είναι στα νησιά των Βορείων Σποράδων) και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σως Σαβελίδης είπε ότι οι καθηγητές των νησιών θα μετακινούνται από νησί σε νησί, για να επιτηρήσουν τους μαθητές τους με σκάφη, ακόμη και ιστιοπλοϊκά, ενώ το Λιμεναρχείου θα είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν απρόσκοπτα.

Με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι θα γίνουν απρόσκοπτα και χωρίς προτα στο Ν. Μαγνησίας, διαβεβαίωση που έδωσε στους μαθητές και τους , ενώ ζήτησε από τους μαθητές να επικεντρωθούν στο διάβασμά τους, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό .

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι τοπικά, υπάρχει ετοιμότητα, τόσο από την κεντρική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο κτήριο Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και οι εξεταστικές επιτροπές στα σχολεία, ακόμη και οι επιτροπές του βαθμολογικού υ.

«Είναι όλοι στις θέσεις τους, έχουν γίνει ήδη οι ενημερώσεις και οι οργανωτικές συνεδριάσεις των επιτροπών Πανελληνίων Εξετάσεων των εξεταστικών κέντρων και το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών επιτηρητών, από τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών», είπε ο κ. Σαβελίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση