Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα
Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με  τη Νεοελληνική Γλώσσα

Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα

Ξεκινούν τη Δευτέρα oι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές θα γράψουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές, σε επίπεδο Μαγνησίας είναι 1.881 και το μάθημα που θα εξεταστούν τη Δευτέρα είναι Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ στα ΕΠΑΛ οι εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαΐου.

Στο Ν. Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 21 εξεταστικά κέντρα (τρία από τα οποία είναι στα νησιά των Βορείων Σποράδων) και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης είπε ότι οι καθηγητές των νησιών θα μετακινούνται από νησί σε νησί, για να επιτηρήσουν τους μαθητές τους με σκάφη, ακόμη και ιστιοπλοϊκά, ενώ το Λιμεναρχείου θα είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν απρόσκοπτα.

Με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι θα γίνουν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα στο Ν. Μαγνησίας, διαβεβαίωση που έδωσε στους μαθητές και τους γονείς, ενώ ζήτησε από τους μαθητές να επικεντρωθούν στο διάβασμά τους, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι τοπικά, υπάρχει ετοιμότητα, τόσο από την κεντρική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο κτήριο Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και οι εξεταστικές επιτροπές στα σχολεία, ακόμη και οι επιτροπές του βαθμολογικού κέντρου.

«Είναι όλοι στις θέσεις τους, έχουν γίνει ήδη οι ενημερώσεις και οι οργανωτικές συνεδριάσεις των επιτροπών Πανελληνίων Εξετάσεων των εξεταστικών κέντρων και το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών επιτηρητών, από τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών», είπε ο κ. Σαβελίδης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση