Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκίνησε στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου το Πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής
Ξεκίνησε στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου το Πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής

Ξεκίνησε στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου το Πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής

Ολοκληρώθηκε (;) το Βόλου (πρώην Εκθεσιακό)  στο Πεδίο Άρεως , το οποίο άνοιξε σήμερα τις πύλες του, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον τουρισμό της περιοχής με την ένταξη σε αυτόν και του Συνεδριακού Τουρισμού.

Το πρώτο πανελλήνιο που φιλοξενείται, σήμερα και αύριο, αφορά στην Φυσική Αγωγή και έχει τίτλο: «Στρατηγικές Ενίσχυσης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την Υγεία και την Κοινωνική Ενταξη στο Σχολείο για Όλους».

Ο δήμαρχος Βόλου  Αχ.  Μπέος χαιρέτισε τις του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής, σήμερα το απόγευμα και τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την διοργάνωση και την συμβολή του στην διεξαγωγή του Συνεδρίου απονείμωντας του τιμητική πλακέτα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπέος ανέφερε: ” Με ειλικρινή χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στην όμορφη πόλη μας.

Και σας ευχαριστώ που την επιλέξατε για το συνέδριό σας.

Μια πόλη που πέρα από την αναγνωρισμένη φυσική της ομορφιά έχει μια πλούσια και βαθιά παράδοση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

ια μας, ως πόλη και ως Δήμος, σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα.

ιατί εκτός από την τιμή να σας φιλοξενούμε, έχουμε και την χαρά να εγκαινιάζουμε μαζί σας, έστω και άτυπα, αυτόν τον όμορφο συνεδριακό χώρο.

Που μόλις πριν λίγους μήνες ήταν μια κτηριακή εγκατάσταση  που κατέρρεε και τώρα γίνεται άξονας ανάπτυξης σε πολλούς τομείς.

Με τη διεξαγωγή μεγάλων και σημαντικών συνεδρίων, όπως το δικό σας

Για μένα που έχω εμπλακεί στον αθλητισμό, η παρουσία σας ως ανθρώπων του αθλητισμού με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο.

Οφείλω να υπογραμμίσω τον ανεκτίμητο ρόλο που καλείστε να παίξετε και το κάνετε σωστά, στον προσανατολισμό των παιδιών μας στον αθλητισμό.

Για τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους.

Μακριά από τα επικίνδυνα μονοπ της ζωής, που όλο και πιο πολλά, όλο και πιο ολισθηρά γίνονται.

Και για τον λόγο αυτό, λοιπόν, σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις του συνεδρίου σας και σας καλωσορίζω και πάλι στον όμορφο Βόλο μας”.

Το

Οι εργασίες για τη μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε συνεδριακό στον Βόλο ξεκίνησαν προ τετραμήνου περίπου. Το χρηματοδοτείται από τα δημοτικά ταμεία και με τις μετατροπές που έγιναν έχει χωρητικότητα 1.997 ατόμων στην αίθουσα του ισογείου, 382 ατόμων στο υφιστάμενο πατάρι και 364 ατόμων στην προσθήκη-επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή επιφάνειας 226 τ.μ. (η συνολική χωρητικότητα του συνεδριακού θα είναι 2.721 άτομα).

Ήταν ένα που δεσμεύτηκε να κάνει ο δήμος, θεωρώντας ότι από το κέντρο της πόλης έλειπε ένα μεγάλο εκθεσιακό κέντρο. Πρόκειται για μία δομή σημαντική για την πόλη. Είναι ένα σύγχρονο συνεδριακό που θα τονώσει την οικονομία του Βόλου και μπορεί να φιλοξενήσει εκτός από συνέδρια και άλλου είδους εκδηλώσεις, όπως πολιτιστικές.

Άλλωστε έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται από συνεδριακό χώρο σε χώρο συναυλιακό ή σε σκηνή για τη φιλοξενία πολιτιστικών παραστάσεων.

"Αλιεύοντας" την είδηση