Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκίνησε σήμερα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο
Ξεκίνησε σήμερα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο

Ξεκίνησε σήμερα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο

Ξεκίνησε σήμερα  το  Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται  στο Βόλο (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Βόλου) με κεντρικό θέμα: Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών». Παρών  στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι:

 

  • Η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο σύστημα κατανομής των Κ.Α.Π. στους Δήμους
  • Διοικητική Μεταρ – Ισχυροί Δήμοι
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • Η Ενεργειακή Αυτονομία των Δήμων την επόμενη μέρα
  • Χρηματοδοτικά εργαλεία Δήμων

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνουν και παράλληλες συζητήσεις με τις εξής θεματικές:

  • Η Συμμετοχή της Τ.Α. στην Παιδική Προστασία & στην Διασφάλιση της Ισότητας των Φύλων
  • Διαχείριση Απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία
  • Επιμόρφωση – Τεχνική Υποστήριξη Δήμων
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας
  • Παρουσίαση Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών 

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τα αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021. Αυτό ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται στον Βόλο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Πρόκειται για την μεγάλη προκήρυξη που αφορά σε πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων τετρακοσίων εξήντα οκτώ (1.468) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας .

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών εστίασε στο θέμα του προσωπικού των Δήμων. Απευθυνόμενος στον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδη, που άσκησε στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τόνισε: «Εσείς εγκρίνατε 10240 προσλήψεις, με 39 μηχανικούς. Εμείς εγκρίναμε 4.000 προσλήψεις με πάνω από 1.300 μηχανικούς». Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η αυτοδιοίκηση να επιστρέψει σε ποσοστά στελέχωσης προ ς καθώς ήταν ανορθολογικό και εκτόξευσε τη μισθολογική δαπάνη. «Τον Ιούνιο του 2019 οι υπάλληλοι των ΟΤΑ ήταν 61.600, τον Οκτώβριου του 2022 οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 63.291», σημείωσε.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

Χαιρετισμό απέδωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου στον Βόλο.

Κατά την ομιλία του, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αγαστή που ανέπτυξε με αρκετούς Δημάρχους στο πλαίσιο της υλοποίησης σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καθώς και στη στρατηγική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής ς. Ακολουθούν σημεία της τοποθέτησης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔΕ για την πρόσκληση να παραστώ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της. Στο ετήσιο συνέδριο των Δήμων της χώρας μας, με αρκετούς εκ των οποίων έχουμε συνεργαστεί στενά την τελευταία περίοδο. Έχουμε συνεργαστεί σε δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες, όμως, έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε μαζί απτά αποτελέσματα την επόμενη ημέρα ενός ακραίου καιρικού φαινομένου, μιας φυσικής καταστροφής. Κάτι, βέβαια, που δεν ήταν απλό, καθώς πλέον όλοι μας καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες και στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.

Η κλιματική κρίση, δυστυχώς, είναι η νέα πραγματικότητα. Ακόμα μία κρίση αυτή την περίοδο, την οποία και αυτή η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη διαχειρίζεται με σχέδιο και με στρατηγική. Μία στρατηγική που εδράζεται σε τρείς συν ένα (3+1) πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας είναι αυτός της δημιουργίας των προϋποθέσεων για πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Επί της ουσίας, προσπαθούμε να περιορίσουμε τους παράγοντες που μας οδήγησαν στην κλιματική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να είναι από τις κορυφαίες χώρες στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στην ομάδα των χωρών που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την κλιματική κρίση. Και σε αυτή στην προσπάθεια, η και η συμμετοχή των Δήμων είναι κομβική και καθοριστική.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των φυσικών καταστροφών. Θα μπορούσα να πω πολλά και σε αυτό το πεδίο, όμως θα σταθώ σε ένα. Σε μία σημαντική θεσμική παρέμβαση που υπογραμμίζει τη νέα κυβερνητική φιλοσοφία σε αυτό το πεδίο. Τη δημιουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο τρίτος πυλώνας είναι αυτός της στήριξης και αποκατάστασης μετά από μία φυσική καταστροφή. Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, του οποίου έχω και την αρμοδιότητα. Το πλαίσιο εντός του οποίου έχουμε συνεργαστεί με τους Δήμους από την πρώτη στιγμή, με αρκετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Συνεργαστήκαμε στην αλλαγή του πλαισίου και του μηχανισμού, στην υλοποίηση, αλλά και στην εξέλιξή του. Μέσα από την τριβή στο πεδίο, από την υλοποίηση των δράσεων και από την αναγνώριση των αναγκών προέκυψε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής.

Ένα πλαίσιο το οποίο εδράζεται σε μία νέα φιλοσοφία, όπως αυτή εκπορεύεται από τον Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νέα φιλοσοφία που θέλει η στήριξη προς τους πληγέντες να φτάνει άμεσα και δίκαια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και η αποκατάσταση σε υποδομές και δίκτυα να προχωρά όσο πιο γρήγορα γίνεται, με έμφαση στην ανθεκτικότητα.

Δηλαδή, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης να μην επιδιορθώνουν απλώς τις ζημιές στις υποδομές. Να μην έχουμε μπαλώματα και πρόχειρα έργα. Να έχουμε ανθεκτικά έργα προσαρμοσμένα τόσο στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, όσο και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για καλύτερες -από πριν- υποδομές. Να έχουμε έργα που αρκετές φορές έρχονται να απαντήσουν σε παραλείψεις και παθογένειες δεκαετιών, που άφηναν περιοχές ευάλωτες στις πιέσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από το πλαίσιο συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους. Με τον Υπουργό, Μάκη Βορίδη, τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, και, φυσικά, τον Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο συνεργασίας με απτά αποτελέσματα και, φυσικά, γενναία χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Τα ποσοτικά δεδομένα ‘μιλούν' από μόνα τους, για να μπορούμε να κάνουμε και συγκρίσεις αναφορικά με το τι ίσχυε πριν και τι με το νέο πλαίσιο.

Την περίοδο 2015-2018, η έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους για την αποκατάσταση μετά από φυσικές καταστροφές ήταν 85,5 εκατ. ευρώ. Με μέσο όρο 21 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Την περίοδο 2019-2022, το εν λόγω ποσό έχει διαμορφωθεί στα 277 εκατ. ευρώ, το οποίο μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Ο μέρος όρος διαμορφώνεται στα 75 εκατ. ευρώ το χρόνο. Και χωρίς να υπολογίζονται τα έργα προς τους Δήμους μέσα από τους διαύλους των Περιφερειών.

Η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Πέρα, όμως, από τα ποσοτικά μεγέθη, η διαφορά είναι ορατή σε εσάς και στους δημότες των περιοχών σας.

Ο ‘συν ένας' πυλώνας είναι αυτός της επόμενης ημέρας, της κατάρτισης σχεδίων ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των περιοχών που έχουν πληγεί σημαντικά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή. Σχέδια από ειδικούς, με την εμπλοκή φυσικά και των τοπικών παραγόντων και δη των Δήμων. Σχέδια, όπως αυτά στη Βόρεια Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία, στην Καρδίτσα, στο Αρκαλοχώρι, στη Σάμο και αλλού, που στόχο έχουν να διαμορφώσουν συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους και, κυρίως, για τις επόμενες γενιές, σε περιοχές που έχουν δοκιμαστεί σημαντικά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, διότι το ετήσιο γενικό συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται στο Βόλο. Στον τόπο μου, στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, στη Μαγνησία.

Μία πόλη, έναν τόπο, που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς, αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης με εντατικούς ρυθμούς, με τη συνεργασία όλων, με εθνική, αλλά και με διεθνή εμβέλεια. Να σας καλωσορίσω, λοιπόν, στην πόλη μας. Και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας».

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση φέρνει πολύ καλούς καρπούς»

Χαιρετισμός στο ετήσιο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Βόλο

          Χαιρετισμό στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιείται στον Βόλο, απηύθυνε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος, εκφράζοντας  την εμπιστοσύνη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισε τα εξής, έχοντας κατά νου τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: «όταν σκέπτεται κανείς τί ήταν αυτό που δημιούργησε τον πολιτισμό που μεταφύτευσαν οι πρόσφυγες στην Μητροπολιτική Ελλάδα, δύο πράγματα διακρίνει: πρώτα την ενότητα του ομόδοξου και την πολύ σωστή αυτοδιαχείριση των πραγμάτων τους. Με άλλα λόγια, μία τοπική αυτοδιοίκηση, με την οποία δημιούργησαν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην εποχή τους, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία. Μια ισχυρή αυτοδιοίκηση φέρνει πολύ καλούς καρπούς. Εύχομαι αυτή την Αυτοδιοίκηση να κάνετε στην πατρίδα μας ακόμα πιο ισχυρή. Να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ταυτόχρονα, με βάση τους διακριτούς μας ρόλους, να συνεχίσετε την συνεργασία σας με τις τοπικές Μητροπόλεις και ενορίες, που είναι άψογη και σημαντική. Όλοι μαζί μπορούμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Καλή δύναμη. Σας εμπιστευόμαστε, γιατί δίνετε την δική σας μάχη, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

09:00 – 10:30 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων

10:30 – 11:00 Έναρξη Εργασιών Καλωσόρισμα ❖ Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Τρικκαίων ❖ Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου ❖ Θανάσης Νασιακόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Κιλελέρ

11:00 – 12:00 Χαιρετισμοί: (Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά η διάρκεια των 10 λεπτών χαιρετισμών)

❖ Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

❖ Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

❖ Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

❖ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας

❖ Γιώργος Πατούλης, Α΄Αντιπρόεδρος ΕΝ.Π.Ε., Περιφερειάρχης Αττικής

❖ Ανδρέας Βύρας, Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχος Λάρνακας

❖ Ανδρέας Κιτρομηλίδης, Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου

❖ Νίκος Τράκας, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

❖ Μάρκος Δαρδαμάνης, Πρόεδρος Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α. 12:00 – 12:30 Εισήγηση Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Τρικκαίων

12:30 – 13:30 Τοποθετήσεις Πολιτικών Αρχηγών & εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Κοινοβούλιο

13:30 – 14:30 Ομιλία από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη Ομιλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα 14:30 – 16:30 Τοποθετήσεις επικεφαλής Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων: (Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά η διάρκεια των 10 λεπτών τοποθετήσεων)

❖ Λάζαρος Κυρίζογλου, Α΄ Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Εκπρόσωπος παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι»

❖ Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας Επικεφαλής παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα»

❖ Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων Επικεφαλής παράταξης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία»

❖ Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος ας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη Επικεφαλής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση»

❖ Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων Επικεφαλής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

❖ Νίκος Σακούτης, Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης Εκπρόσωπος παράταξης «Συντονισμός Αιρετών»

16:30 – 19:30 Τοποθετήσεις Προέδρων ΠΕΔ: * (Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά η διάρκεια των 10 λεπτών τοποθετήσεων)

– Γιώργου Μαρκόπουλου, Προέδρου ΠΕΔ Αττικής – Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, Προέδρου ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας – Θανάση Νασιακόπουλου, Προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας – Θανάση Παπαδόπουλου, Προέδρου ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας – Δημήτρη Καμπόσου, Προέδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου – Βασίλη Μαυρίδη, Προέδρου ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης – Γιάννη Κουράκη, Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης – Νικόλαου Σουλιώτη, Προέδρου ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας – Χρήστου Ντακαλέτση, Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου – Γιώργου Δασταμάνη, Προέδρου ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας – Αντώνη Καμπουράκη, Προέδρου ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – Ευστράτιου Κυτέλλη, Προέδρου ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου – Αλέξανδρου Παρίση, Προέδρου ΠΕΔ Ιονίων Νήσων * Η σειρά των 10λεπτων τοποθετήσεων γίνεται σύμφωνα με την πληθυσμιακή κατάταξη των Περιφερειών

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

10:00 – 13:00 Οικονομικά των ΟΤΑ –Κατανομή ΚΑΠ

Εισηγητές:

❖ Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Τρικκαίων

❖ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας ΥΠ.ΕΣ

❖ Δημήτρης Κάρναβος, Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Καλλιθέας

❖ Γιάννης Μουράτογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Κ.Ε.Δ.Ε. Εισήγηση: «Η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο σύστημα κατανομής των Κ.Α.Π. στους Δήμους»

❖ Κωνσταντίνος Τρυποσκούφης, Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης & Επεξεργασίας Οικονομικών Στοιχείων Τ.Α. ΥΠ.ΕΣ

❖ Γιάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος Ε.Ε.ΤΑ.Α., «Παρουσίαση της μελέτης» – Συζήτηση- Τοποθετήσεις Συνέδρων 13:00 – 15:00 Διοικητική Μεταρ – Ισχυροί Δήμοι

Εισηγητές:

❖ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Δήμαρχος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης

❖ Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών Οργανισμού «διαΝΕΟσις»

❖ Γιώργος Γαλανός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Θέμα: «Συνεργασία Κ.Ε.Δ.Ε. – «διαΝΕΟσις» Παρουσίαση μελέτης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «διαΝΕΟσις» – Συζήτηση- Τοποθετήσεις Συνέδρων

15:00 – 17:00 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Εισηγητές:

❖ Θεόδωρος Λιβάνιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ❖ Ιωάννης Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ.Ε.Δ.Ε. – Συζήτηση- Τοποθετήσεις Συνέδρων

17:00 – 17:30 Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμός Κ.Ε.Δ.Ε. οικονομικού έτους 2021 Εισηγητές:

❖ Νίκος Χιωτάκης, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε.

❖ Δημήτρης Θεοδώρου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικής Διεύθυνσης Κ.Ε.Δ.Ε. 17:30 – 20:30 Τοποθετήσεις Συνέδρων

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 

– Συνέχεια εργασιών συνεδρίου 9:00 – 12:00 Η Ενεργειακή Αυτονομία των Δήμων την επόμενη μέρα Εισηγητές:

❖ Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Τρικκαίων

❖ Γιώργος Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αγρινίου

❖ Γεώργιος Μαρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ, Δήμαρχος Ρεθύμνης Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοσίων Κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Εισηγητές:

❖ Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών

❖ Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Ομιλία από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα – Συζήτηση- Τοποθετήσεις Συνέδρων 12:00 – 14:30 Χρηματοδοτικά εργαλεία Δήμων

Εισηγητής: ❖ Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας Κ.Ε.Δ.Ε. Πρόγραμμα

Εισηγητής:

❖ Βασίλειος Σταμάτης, Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενος Μονάδας Α1, ΕΥΔΕ ΥΠ.ΕΣ 5 Νέα Προγραμματική Περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027 Εισηγητές:

❖ Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

❖ Δημήτρης Καλογερόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής ΕΣΠΑ Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αιγιαλείας Πράσινο Ταμείο Εισηγητής:

❖ Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου – Συζήτηση- Τοποθετήσεις Συνέδρων 14:30 – 15:30

Τοποθετήσεις Συνέδρων

15:30 – 16:30 ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

"Αλιεύοντας" την είδηση