Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκίνησε η κατεδάφιση για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής
Ξεκίνησε η κατεδάφιση για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής

Ξεκίνησε η κατεδάφιση για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής

Παρουσία αστυνομικής ς κι ελικοπτέρου

Ξεκίνησε από τις 6.45  το πρωί, η παλιών κτιρίων για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής πίσω απο το , παρουσία αστυνομικής ς κι ελικοπτέρου.

Η γίνεται στο πλαίσιο σχεδιασμού του Θεσσαλίας, που προβλέπει επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλαιά σε χώρο 19 στρ.

μακέτα νέων εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής

Σήμερα στις 6.45 το πρωί, στο σημείο κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, τέσσερις διμοιρίες υποστήριξης, μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια και να απομακρύνουν τυχόν κόσμο.

Ως γνωστόν σε ένα από τα κτίρια αυτά, στεγάζεται η ομάδα αντιεξουσιαστών ΤΕΡΜΙΤΑ, ωστόσο το κτίριο ήταν άδειο.

Ωστόσο έγιναν προσαγωγές τριών νεαρών καταληψιών , οι οποίοι έμεναν  στους εγκαταλελειμμένους  χώρους.

Στην επιχείρηση κατεδάφισης των κτιρίων, προΐσταται ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Δημ. Κοτσιάφτης, ενώ συμμετέχει και της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχει τον χώρο από αέρος.

Η κίνηση των λεωφορείων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα.

το υπό κατεδάφιση κτίριο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατεδάφισης των παλαιών κτιρίων στην έκταση του Π.Θ. στα Παλαιά

Πάνω από επτά ώρες διήρκεσε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, εκκένωσης και κατεδάφισης έξι κτιρίων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, εκ των οποίων τα δύο τελούσαν υπό κατάληψη, στη συνοικία Παλαιών.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6.45 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 2.30 μ.μ, ενώ τα τρία νεαρά άτομα (δύο γυναίκες και ένας ) που βρισκόταν στο χώρο και προσήχθησαν στη , τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί, προκειμένου να αδειάσει ο χώρος της κατάληψης «Τερμίτα» (πρώην χώρος της Διεύθυνσης Εγγύων Βελτιώσεων της Νομαρχίας) όπου θα δημιουργηθεί ο νέος πανεπιστημιακός χώρος της Πολυτεχνικής Σχολής.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Δημήτρης Κοτσιάφτης, σε συνεργασία με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας, ταξίαρχο Ιωάννη Τόλια, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε από αέρος της Ελληνικής Αστυνομίας, που πετούσε πάνω από το Βόλο μέχρι το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διακόπηκε με κορδέλες και αστυνομικά οχήματα η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ περνούσαν μόνο τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς ο σταθμός βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον χώρο που ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης.

Περιμετρικά του παλιού κτιριακού συγκροτήματος είχαν πάρει θέση έξι διμοιρίες υποστήριξης από το Βόλο και Θεσσαλικές πόλεις.

Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο μπήκαν δύο μπουλτνόζες του εργολάβου που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση