Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στη Νέα Ιωνία
Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στη Νέα Ιωνία

Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στη Νέα Ιωνία

“Ανοίγει τις πύλες” του το πόγευμα της Τετάρτης το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ς το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, παρουσία δεκάδων συγγραφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος».

Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής, υπογράμμισε πως υπάρχουν ήδη εκατοντάδες προεγγραφές και χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή υποστηρικτών φορέων της εκπαίδευσης με κυριότερο όλων το Π.Θ. και το Τμήμα Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του και συνεργατών, αρωγών και χορηγών.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό ς, ενώ όλες τις ημέρες θα πραγματοποιούνται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους (παιδιά και εκπαιδευτικούς), πρωί και απόγευμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Γονέων, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 εργαστήρια, θα βοηθήσουν περισσότεροι από 100 εθελοντές με τη μεγαλύτερη μερίδα να είναι φοιτητές, 400 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις απογευματινές πολιτιστικές δράσεις που θα συμμετάσχουν στα δρώμενα, ενώ περισσότερα από 1500 άτομα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο των προεγγραφών.

Τονίζεται ότι όλα τα εργαστήρια ελεύθερα και δωρεάν και μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί.

Ο κ. Κουτσερής εκτίμησε ότι με την εκδήλωση, θα υπάρχει άμεση και έμμεση στήριξη της τοπικής ς καθώς θα έλθουν συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από ενώ ταυτόχρονα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν δράσεις του φεστιβάλ, σχολείων από Ελλάδα γενικότερα.

Εκτός από την Τετάρτη εγκαίνια, σημαντική ημερομηνία είναι το Σάββατο, η βραδιά λήξης με την τιμητική διάκριση δύο συγγραφέων.

Σημειώνεται πως οι που συμμετέχουν στο 4ο Φεστιβάλ είναι 35 από όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Κώστας Μάγος δήλωσε χαρούμενος που γίνεται στο Βόλο το 4ο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου που έχει γίνει θεσμός και εντάσσει την πόλη του Βόλου στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις που γίνονται φεστιβάλ παιδικού βιβλίου.

Το Π.Θ. όπως είπε στήριξε εξαρχής το φεστιβάλ αλλά τα δύο τελευταία χρόνια και φέτος ειδικά έχει ενεργή παρουσία, ενώ το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, μέσα από το εργαστήριο λόγου και πολιτισμού και κατεύθυνση το παιδικό βιβλίο με καθηγήτρια την κ. Τασούλα Τσιλιμένη έχει οργανώσει μία σειρά δράσεων.

Σε αυτές ξεχωρίζει η βράβευση δύο Ελληνίδων συγγραφέων που θα γίνει Σάββατο, της Αγγελικής Βαρελά και της Μαρίζας Ντε Κάστρο που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο του παιδικού βιβλίου και ως και υποστηρικτές των δράσεων φιλαναγνωσίας.

Επιπλέον συμμετέχουν περισσότεροι από 70 φοιτητές εθελοντικά και πέραν από την υποστήριξη των δράσεων, ως υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα δουν πως οργανώνεται ένα φεστιβάλ και πως θα οργανώσει αντίστοιχες δράσεις στο χώρο του υ, τόνισε ο καθηγητής.

Ο συγγραφέας και υπεύθυνος του προγράμματος φεστιβάλ , υπογράμμισε ότι η επιλογή των βιβλίων για να ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες, είναι επίπονη εργασία, αλλά με την εμπειρία των τριών φεστιβάλ που προηγήθηκαν, διοργανώθηκε καλύτερα και πιο εύκολα.

Η διοργάνωση, κατέληξε, τιμά την πόλη μας, καθώς προσελκύει βιβλιόφιλο κοινό και δημιουργούς βιβλίων και πρέπει να έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από πρόσωπα που το διοργανώνουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση