Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ξεκινά στο Βόλο το “πόρτα-πόρτα” και τα πρόστιμα για δίκυκλα
Ξεκινά στο Βόλο το “πόρτα-πόρτα” και τα πρόστιμα  για δίκυκλα

Ξεκινά στο Βόλο το “πόρτα-πόρτα” και τα πρόστιμα για δίκυκλα

Δύο πρεμβάσεις γι την αναβάθμιση της αισθητικής και, κυρίως, της ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου του Βόλου τίθενται σε εφαρμογή από την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου και αφορούν στην επαναφορά του συστήματος « Πόρτα – Πόρτα» για την αποκομιδή απορριμμάτων, στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Δημητριάδος και και την εφαρμογή του μέτρου επιβολής προστίμων στα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα στο κέντρο, με παράλληλη απομάκρυνσή τους με χρήση γερανού και φύλαξή τους σε περιφραγμένο χώρο από συνεργείο, το οποίο μίσθωσε ο Δήμος Βόλου.

Ο δήμαρχος Βόλου, καλεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες του Βόλου να υιοθετήσουν και να στηρίξουν τις αυτές, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην πόλη, αλλά και στους εαυτούς τους και στις οικογένειές τους, αφού η στόχευση είναι κοινή και αποβλέπει σε μια πιο καθαρή, λειτουργική και βιώσιμη πόλη.

Ο κ. Μπέος σημείωσε με έμφαση ότι ο Δήμος δεν θέλει να επιβάλλει κανένα πρόστιμο, παρά μόνο επιδιώκει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει τον περίπατό του χωρίς εμπόδια και οχλήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνες οι κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜεΑ, μητέρες με μωρά σε καρότσια, κ.ά.

“Ο Βόλος είναι υπόθεση όλων μας, συμβάλετε και συνεργαστείτε για μια πόλη καθαρή”, είναι το μήνυμα του δημάρχου προς τους πολίτες και το κεντρικό μότο της καμπάνιας «Αγαπώ την πόλη μου, συμμετέχω».

«Πόρτα – Πόρτα»

Επανέρχεται από την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, το σύστημα αποκομιδής πόρτα – πόρτα, στις οδούς και Δημητριάδος για δεύτερη και τελευταία φορά, με στόχο να «εξαφανιστούν» οι κάδοι, με τις παρενέργειες που έχουν (, οσμές κ.λπ.) κάτι βεβαίως που απαιτεί την πλήρη συνεργασία των κατοίκων.

Ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έχει καθορίσει το αναλυτικό πρόγραμμα διέλευσης των απορριμματοφόρων, το οποίο έχει αποτυπωθεί σε καλαίσθητο ενημερωτικό έντυπο, που διανέμεται σε όλους τους κατοίκους του κέντρου, σε διαμερίσματα, γραφεία και κάθε είδους επιχειρήσεις.

Εναλλακτικά, πάντως, έχουν τοποθετηθεί κάδοι σε όλες τις κάθετους οδούς των δύο δρόμων, ώστε αν κάποιος δεν προλάβει το απορριμματοφόρο να μην ανεβάζει ξανά τα σκουπίδια στο σπίτι του.

Πρόστιμα και γερανός για παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα

Πρόστιμα θα επιβάλλονται από τις 10 Νοεμβρίου στα παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα στο κέντρο του Βόλου ενώ επίσης άμεσα τα δίκυκλα θα απομακρύνονται και με χρήση γερανού και θα φυλάσσονται σε περιφραγμένο χώρο από συνεργείο το οποίο και θα μισθώσει ο Δήμος Βόλου.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αδειάσουν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα ώστε να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα οι πολίτες.

ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΤΟ & ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΤΟ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)

ΓΚΛΑΒΑΝΗ (ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)

ΓΚΛΑΒΑΝΗ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ- Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ)

ΓΑΜΒΕΤΑ – ΙΑΣΟΝΟΣ

ΓΑΛΛΙΑΣ – Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ – ΙΩΛΚΟΥ

ΕΡΜΟΥ (ΟΓΛ- ΜΗΛΙΝΗΣ)

ΙΑΣΟΝΟΣ – ΟΓΛ (ΕΣΟΧΗ)

ΙΑΣΟΝΟΣ – ΣΟΛΩΝΟΣ (ΕΣΟΧΗ)

ΟΓΛ (ΙΑΣΟΝΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ)

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)

Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ – ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΔΕΞΙΑ)

Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ – ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ )

ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ (ΙΑΣΟΝΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ)

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΣΤΑΣΙΩΝ (με σπείρες τύπου “ATTICO METRO”)

ΓΚΛΑΒΑΝΗ (ΕΡΜΟΥ)

ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ.-ΕΡΜΟΥ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΤΟΠΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ – (ΣΚΕΝΔΡΑΝΕΙΟ)

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΙΑΣΟΝΟΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ)

ΟΓΛ (ΙΑΣΟΝΟΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ)

ΓΑΜΒΕΤΑ (ΙΑΣΟΝΟΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ)

ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ – ΟΓΛ (PUBLIC)

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (ΚΤΗΡΙΟ ΣΠΙΡΕΡ)

ΑΘΚΗ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μοτό και ποδηλάτων στον χώρο του λιμανιού και η δημοτικη αρχή είναι σε συζητήσεις με ιδιώτες για την παραχώρηση χώρων ώστε να διατεθούν στο κοινό θέσεις στάθμευσης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση