Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινά ο αγώνας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ξεκινά ο αγώνας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ξεκινά ο αγώνας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ξεκινά ο αγώνας των τελειόφοιτων μαθητών του Λυκείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που αρχίζουν μεθαύριο για τους υποψήφιους των και από την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τους μαθητές των ενικών Λυκείων.

Μάλιστα Β'θμια Εκπαίδευση και Εξεταστικά Κέντρα ήδη έχουν έλθει σε επαφή με το ΕΚΑΒ, την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την , το Λιμεναρχείο και τους δήμους, σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν.
Σε σημερινή Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων της Β'θμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. και τα μέλη, Αρετή Τζανετοπούλου και Άσπα Μπάσιου, τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές και δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις για τους υποψηφίους.
Μεταξύ των υποψηφίων είναι και 33 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που θα εξεταστούν επί το πλείστων προφορικά, οι μεν 17 από τα ΓΕΛ στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο του Βόλου και οι 16 των στο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον δύο μαθητές με αυτισμό θα εξεταστούν στα σχολεία που φοιτούν σε ξεχωριστές αίθουσες με δύο επιτηρητές και θα έχουν δύο ώρες παραπάνω χρόνο για να ολοκληρώσουν την εξέτασή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Επίσης και φέτος υποψήφιος για τα ΑΕΙ είναι και ένας τρόφιμος του καταστήματος κράτησης στην Κασσαβέτεια.
Όπως επισήμανε ο κ. η Β'θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και τα Εξεταστικά Κέντρα είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ θα εξεταστούν σε 21 Εξεταστικά Κέντρα και των ΕΠΑΛ σε δύο.
Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 1.785, 1.464 από τα ΓΕΛ και 321 από τα ΕΠΑΛ, 90 λιγότεροι από πέρυσι (1.876).
Έχουν συσταθεί 23 Λυκειακές Επιτροπές Εξετάσεων, και οι 176 εκπαιδευτικοί που τις στελεχώνουν, όπως και οι 84 αναπληρωτές τους, έχουν διοριστεί και επιμορφωθεί, τόσο για που τυχόν προκύψουν, όπως και για την αντιμετώπιση κρίσεων άγχους των υποψηφίων, κρίσιμων περιστατικών γενικότερα αλλά και στην απρόσκοπτη παραλαβή και διανομή των θεμάτων.
Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα στις 7:30 π.μ. ενώ στις 8.00 π.μ. θα εισέλθουν στις αίθουσες.

Δεν πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο καθώς αυτό θα επιφέρει μηδενισμό του γραπτού. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους στυλό (που δεν σβήνει), νερό, γομολάστιχα και μολύβι αν απαιτείται.
«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Για 12 ή 13 χρόνια αγωνίζονται και τ δίνουν έναν αγώνα κορυφαίων απαιτήσεων. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνιμα θα αγωνίζονται για μία καλύτερη ζωή» επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Συμβολή στην ανάπτυξη των παιδιών
Τη συμβολή των εκπαιδευτικών στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών και στη θωράκισή τους με αξίες και ιδανικά για να αντιμετωπίσουν το αύριο, επισήμανε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου και μέλος της Επιτροπής, Αρετή Τζανετοπούλου. «Είμαστε κοντά τους και τους δίνουμε κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις. Είμαστε υπερήφανοι που ασκούμε αυτό το λειτούργημα και αγωνιούμε με όλους. Εκτός από παιδιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το άγχος των γονέων, να τους δώσουμε κουράγιο και δύναμη για να οδηγήσουμε τους νέους στον κύκλο της ζωής».

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Καναλίων
Η διευθύντρια του ΓΕΛ Καναλίων και μέλος της Επιτροπής, Ασπασία Μπάσιου, ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή επιτυχία. Τους προέτρεψε να κάνουν καλή διαχείριση του χρόνου τους και του άγχους. «Σίγουρα δίνουν ένα σημαντικό αγώνα. Αλλά να έχουν υπόψη τους ότι στη ζωή τους ανοίγονται πολλοί δρόμοι. Να θυμούνται δε ότι οι πανελλαδικές τελειώνουν όταν γράφουν και το τελευταίο μάθημα και να μην απογοητεύονται ή να τα παρατούν αν σε ένα μάθημα δεν κατάφεραν να έχουν την επίδοση που επιθυμούν». Επιπλέον ζήτησε από τις οικογένειές τους να τους διασφαλίσουν ένα ήρεμο περιβάλλον. «Δεν είναι ούτε για κριτική, ούτε τι έκανες όλη τη χρονιά κ.λπ. Όλα αυτά θα βρουν το χρόνο τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση