Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινά η κατασκευή του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου
Ξεκινά  η κατασκευή του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Ξεκινά η κατασκευή του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Ξεκινά από την η κατασκευή του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός ,υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το της Περιφέρειας. Πρόκειται για την κατασκευή 1,7 χλμ οδικού έργου για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη στο τμήμα Χάνια – .

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός έργου στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων του Πηλίου. Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ς και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ξεκινάμε ένα έργο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Είναι ένα έργο το οποίο μας δυσκόλεψε πολύ. Τα δημόσια είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών, αυτό βέβαια έχει μια πρόσθετη δυσκολία, διότι είναι στο και είχαμε να αντιμετωπίσουμε περιβαλλοντικές μελέτες, χαράξεις, εναλλακτικά σενάρια. Καταλήξαμε στο πιο ορθό σενάριο σύμφωνα και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση του έργου η λειτουργία του Χιονοδρομικού δεν θα επηρεάζει την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Η εντολή μας προς τις εργοληπτικές εταιρίες είναι πως τα πρέπει να «τρέξουν». Τελείωσαν οι δικαιολογίες, οι υλικών είναι πλέον η καθημερινότητά μας, πρέπει οι εταιρίες να «τρέξουν γρήγορα» και μάλιστα να «τρέξουν» τα έργα όπως εμείς πληρώνουμε στην ώρα μας, και ταυτόχρονα με τα πολλά έργα που χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ενισχύουμε την τοπική πραγματική οικονομία και δίνουμε δουλειές. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να «τρέξουν γρήγορα» τα έργα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Αφορά οδό, δύο κατευθύνσεων, μη διαχωρισμένων και με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Όλες οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο θα γίνονται με ισόπεδους κόμβους.

Το έργο αποτελείται από:

-Αρτηρία με ελεύθερη πρόσβαση από παρόδια ιδιοκτησίας και τοπικό δίκτυο.
-Δύο ισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το , Χανίων και Τσαγκαράδας.
-Ισόπεδο κόμβο πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
-Θα εφαρμοστεί τυπική διατομή πλάτους 5,5/7,0m, λωρίδα πλάτους 2,5μ, λωρίδα καθοδήγησης 0,25μ, έρεισμα πλάτους 0,75μ και επένδυση των πρανών με φυτική γη στις θέσεις των επιχωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση