Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς
Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς

Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς

Υπογράφηκε σήμερα από τον δήμαρχο Αχ.  Μπέο, η με τον ανάδοχο ς του υ “Αντικατάσταση οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς”, που μελετήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και χρηματοδοτείται από την με ποσό 1.950.000 ευρώ.

Ο στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής για το ενδιαφέρον που έδειξαν, αφού – καθώς υπογράμμισε – πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό επ' ωφελεία όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά για το σύνολο της λειτουργίας της πόλης.

Η θέση της γέφυρας είναι στην προέκταση της οδού Σκουφά και είναι εναρμονισμένη με την πρόταση των μελετητών της “Παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης”.

Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες , συνολικού πλάτους 7.50 μέτρων, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν, συνολικού πλάτους έκαστο 1,50 μ. Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 41,00 μέτρα, δύο ανοιγμάτων, με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Το έργο επίσης έχει μελετηθεί και περιλαμβάνει και την συναρμογή της γέφυρας με τους υπάρχοντες δρόμους.

Ο προϋπολογισμός της γέφυρας μαζί με τα έργα προσαρμογής, την επισκευή της ασφαλτόστρωσης των παρόχθιων οδών και τις προσαρμογές με τις κάθετες οδούς ανέρχεται στο ποσό των 1.950.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα ολος των εργασιών και παράδοσης του έργου είναι 10 μήνες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση