Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς
Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς

Ξεκινά η κατασκευή νέας οδογέφυρας στον Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς

Υπογράφηκε σήμερα από τον δήμαρχο Βόλου Αχ.  Μπέο, η με τον ανάδοχο εκτέλεσης του έργου “Αντικατάσταση οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς”, που μελετήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από την Θεσσαλίας με ποσό 1.950.000 ευρώ.

Ο στις του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής για το ενδιαφέρον που έδειξαν, αφού – καθώς υπογράμμισε – πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο επ’ ωφελεία όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά για το σύνολο της λειτουργίας της πόλης.

Η θέση της γέφυρας είναι στην προέκταση της οδού Σκουφά και είναι εναρμονισμένη με την πρόταση των μελετητών της “Παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης”.

Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, συνολικού πλάτους 7.50 μέτρων, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν, συνολικού πλάτους έκαστο 1,50 μ. Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 41,00 , δύο ανοιγμάτων, με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Το έργο επίσης έχει μελετηθεί και περιλαμβάνει και την συναρμογή της γέφυρας με τους υπάρχοντες δρόμους.

Ο προϋπολογισμός της γέφυρας μαζί με τα έργα προσαρμογής, την επισκευή της ασφαλτόστρωσης των παρόχθιων οδών και τις προσαρμογές με τις κάθετες οδούς ανέρχεται στο ποσό των 1.950.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του έργου είναι 10 μήνες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο μηχάνημα έργου Φορτωτή/Εκσκαφέα (JCB), παρέλαβε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου #δήμοςΝοτίουΠηλίου - https://t.co/4SpTk0I3AN -

  • Παρέμβαση Δασαρχείου για τα #αγριογούρουνα ζητά ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου #αγριογούρουνα - https://t.co/sDJr524wUP -

  • #εμβολιασμοί σε Κεραμίδι και Κανάλια #εμβολιασμοί - https://t.co/mFSaItC0WH -

"Αλιεύοντας" την είδηση