Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξανακαίγεται η Αττική
Ξανακαίγεται η Αττική

Ξανακαίγεται η Αττική

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής , καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, και Δημουλάκι).

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους ς της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο νσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο νσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αερο και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Βίλια Αττικής σε δασική περιοχή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της.

Μάλιστα με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών , Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή και Κρύο να εκκενώσουν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αερο ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο, ενιαίο και σε ένταση, γιατί βρίσκεται σε δάσος και φυσάει δυνατός βοριάς», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ριπές πρέπει να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει γιατί είναι επικίνδυνο. Τα οχήματα να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μην κατευθύνονται προς τον δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου-Αναβύσσου, γιατί είναι κλειστός».

πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση