Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξανά στο “σκαμνί” ο 47χρονος Αθηναίος για τον θάνατο του σκύλου του
Ξανά στο “σκαμνί” ο 47χρονος Αθηναίος για τον θάνατο του σκύλου του

Ξανά στο “σκαμνί” ο 47χρονος Αθηναίος για τον θάνατο του σκύλου του

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ξανά ο 47χρονος από την Αθήνα που αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τον θάνατο του σκύλου του που άφησε μέσα στο χαλασμένο αυτοκίνητό του, στα ΣΕΑ Αλμυρού και έφυγε μαζί με τα δύο του παιδιά για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε έφεση επί της αθωωτικής απόφασης με το σκεπτικό ότι οι τρεις δικαστές εκτίμησαν εσφαλμένα και προχώρησαν σε πλημμελή των στοιχείων της δικογραφίας, όπως επίσης και της ακροαματικής διαδικασίας, που οδήγησε στην απαλλαγή του 47χρονου λόγω έλλειψης δόλου.

Έτσι η δικογραφία θα αποσταλεί στη Λάρισα και ο άνεργος άνδρας θα δικαστεί για την ίδια υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, κινδυνεύοντας σε περίπτωση κατας του να τιμωρηθεί με χρηματική 10.000 ευρώ, αλλά και με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους με αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος δικάστηκε στο Αυτόφωρο την περασμένη Πέμπτη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς, καθώς είχε αφήσει μέσα στο ακινητοποιημένο εξαιτίας μηχανικής βλάβης αμάξι του στα ΣΕΑ Αλμυρού, τον 1,5 έτους ημίαιμο σκύλο του που άκουγε στο όνομα “Μπόμπι”.

Όπως είχε υποστηρίξει στο ήθελε να τον πάρει μαζί του αλλά δεν τον δέχονταν ο οδηγός υ του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, αφού έπρεπε να μετακινηθεί μέσα σε ειδικό γι' αυτές τις περιπτώσεις κλουβί και ο 47χρονος δεν το διέθετε.

Γι' αυτό το λόγο αφού άφησε τα παιδιά στην πρώην σύζυγο του  και επέστρεψε πίσω στον επιβιβαζόμενος στο του ΚΤΕΛ ς, ώστε να παραλάβει το σκύλο και να βρει λύση με το αυτοκίνητο του.

Είχε ακόμα προσθέσει ότι μια σειρά συγκυριών οδήγησαν στον θάνατο τον “Μπόμπι”, την στιγμή που τόσο ο ίδιος, όσο και τα 11χρονα παιδιά του τον αγαπούσαν πολύ και λυπήθηκαν πολύ για την απώλεια του.

Ισχυρίστηκε πως είχε αφήσει 10 εκατοστά το παράθυρο ανοικτό για να παίρνει αέρα, ενώ του έβαλε σε πιατάκι νερό για να πίνει, με την αστυνομικό εν τούτοις να καταθέτει πως οι πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τον “Μπόμπι” αναγκάστηκαν να σπάσουν δύο παράθυρα του αυτοκινήτου.

Ο 47χρονος εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει εκκρεμότητες και με το αστικό της κομ, από την στιγμή που του επιβλήθηκε από την αστυνομία διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον θάνατο του ζώου και πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό , προκειμένου να κριθεί η δυνατότητα ακύρωσης του παραπάνω ποσού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση